Perjantai pizza

Tein toissapäivänä pitkästä aikaa pizzaa alusta asti itse, ja se onnistu niin hyvin, että laitan ohjeen tänne ylös teillekin. Pohja onnistui siis tosi kivasti, täytteet ovatkin sitten enempi makumieltymyksiä. Itse tykkäsin tästä, kun raikkaat ja ”kevyet” täyteet jätti pizzan kivan freesiksi :).

IMG_20190104_000427.jpg

Pohja:

(pellillinen)

1 1/2dl vettä (jos käytät tuorehiivaa, niin 37 asteista vettä, kuivahiivan kanssa 42 asteista vettä)

1/2 pakettia hiivaa / puoli pussia kuivahiivaa

1/2tl suolaa

2rkl öljyä

4-5dl vehnäjauhoja

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kädenlämpöinen vesi ja hiiva (mikäli käytät kuivahiivaa, sekoita se ensin vehnäjauhoihin). Lisää veden joukkoon jauhot ja suola. Sekoita, ja lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa kunnolla, kunnes se irtoaa helposti kulhon reunoilta. Kohota liinan alla noin 30min.

Täytteet:

1tlk tomaattimurskaa (mutti)

2rkl tomaattipyrettä (sekoita tomaattimurskaan, ja mausta halutessasi, esim. jollain näistä: valkosipuli, suola, pippuri, oregano, chili)

2 punasipulia viipaloituna

1rs kirsikkatomaatteja puolitettuna

1prk oliiveja

1prk tonnikalaa

2-3kpl avocadoa viipaloituna

fetajuustoa murusteltuna

Laita täytteet kaulitun pizzapohjan päälle. Paista 225 asteessa niin että juusto saa hieman väriä (ehkä noin 20min). Nauti!

Meillä pizza hupeni sen verran kovaan tahtiin, että taidan tehdä tätä uudemman kerrankin :).

<3 Pauliina

IMG_20190104_003933.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma diy