Puolukkatuorepuuro & taatelikinuski
Heippa! Mun viimeaikainen lemppari aamupala on ollut illalla jääkaappiin valmiiksi tehty tuorepuuro, joka on aamulla helppo ja nopea vaan napata jääkaapista ja nauttia. 🙂 Lemppari makuna on tällähetkellä puolukka, josta oon kokeillut erilaisia versioita. Yks päivä muistin miten helppoa ja hyvää taateleista tehty kinuski on. Niinpä tein sitä pitkästä aikaa, ja nautin sitä puolukkatuorepuuron kaverina, ja yhdiselmä oli tosi herkullinen, 5/5! Laitan teille reseptiä tähän mun lemppari tuorepuuroon ja helppoon taatelikinuskiin. Ihania herkkuhetkiä!
<3 Pauliina
Puolukkainen tuorepuuro
Ainekset (1 annos)
Tee näin:
0,5dl kaurahiutaleita
2rkl chiasiemeniä
2rkl auringonkukansiemeniä
(2rkl proteiinijauhetta, ei pakollinen)
1rkl turkkilaista jogurttia
noin 1-1,5dl mantelimaitoa (koostumuksen kuuluu olla löysää tässä kohtaa)
1dl puolukoita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jogurtti ja mantelimaito ja sekoita. Lisää vielä jäiset puolukat ja sekoita. Peitä kannella ja anna tekeytyä kylmässä muutama tunti, tai yön yli. Nauti sellaisenaan aamu-, väli-, tai iltapalaksi, tai vaikka taatelikinuskin kanssa (ohje alapuolella).
Taatelikinuski
Ainekset (2 annosta)
Tee näin:
8kpl taateleita
kylmää vettä / mantelimaitoa
ripaus ruususuolaa
Poista taateleista kivet. Laita kaikki aineet korkeaan ja kapeaan astiaan, ja aja sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Nesteen määrällä voit vaikuttaa kinuskin paksuuteen. Lisää nestettä pikkuhiljaa, kunnes saavutat halutun paksuuden. Muistuttaa todella paljon tavan kinuskia, Nam!