AVOKADOPASTA
Tähän herkkuruokaan en kyllästy! Tämä on niin helppo ja nopea, oikea arjen pelastus. Täynnä lempimakujani, kuten chili, valkosipuli, lime, ja kaiken tämän yhdistää kermaisen täyteläinen avokado. Eihän tätä ihanuutta voi vastustaa! Tässä siis minun versioni avokadopastasta.
AVOKADOPASTA: (2:lle)
2 kypsää avokadoa
1/2-1 chili, siemenet poistettuna
1 valkosipulinkynsi
kourallinen basilikaa
50g raastettua parmesaania
yhden limen mehu
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
1/2-1dl pastan keitinvettä
200-300g täysjyväpastaa
Valitse tarjoiluastia, ja tee kastike suoraan siihen. Halkaise avokadot, poista kivet. Kuutioi avokado kuoressaan, ja kaiverra sisus lusikalla kulhoon. Pilko valkosipuli ja chili aivan pieneksi, ja lisää kulhoon. Lisää raastettu parmesani, hienonnettu basilika, yhden limen mehu ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja maista.
Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä pussin ohjeen mukaan. Keitinveden pitäisi maistua yhtä suolaiselta kuin merivesi. Lisää kastikkeen joukkoon kypsä pasta, ja noin 1/2-1dl pastan keitinvettä. Pyörittele sekaisin. Tarjoile heti ja nauti, nam nam!
Oletteko te jo kokeilleet avokadopastaa? Kannattaa antaa sille mahdollisuus :)
Ps. Saattaa aiheuttaa riippuvuutta!
<3:llä Pauliina