BUDDHA BOWL
Kun kokkaa koko perheelle, täytyy huomioida muidenkin makumieltymykset tai muut ruokarajoitukset. Kaikki eivät välttämättä pidä avocadosta, vaikka se olisi toisen suurta herkkua. Joku saattaa välttää lihaa, tai kenties perheen pienimmällä ei vielä kuulu ruokavalioon maitotuotteen, tai esim. punajuuri (korkean nitraattipitoisuuden vuokisi).
Buddha bowl on hauska ja helppo ateria kokattavaksi koko perheelle, kun laitat täytevaihtoehdot pöytään tarjolle, ja jokainen saa koota itse oman annoksensa. Näin ruokailuhetkestä tulee myös perheen yhteinen hetki.
Kulhon pohjalla käytin keitettyä kvinoaa, mutta kypsä riisi sopii myös hyvin. Päällisiä voi valita oman mielen mukaan, vain mielikuvitus on rajana.
BUDDHA BOWL PERUSOHJE:
-pohjalle keitettyä kvinoaa/riisiä
-päälle mahdollisimman paljon erivärisiä kasviksia ja juureksia oman maun mukaan
-joku proteiinin lähde (tofu, pavut, kala, kana, liha jne.)
-kruunaa herkkukulho kastikkeella/dipillä (esim. hummus, guacamole, satayakastike jne.)
OHJE KUVAN BUDDHA BOWLIIN:
1dl kvinoaa
1 punajuuri
pala myskikurpitsaa
muutama kukkakaalin nuppu
oliiviöljyä
mausteita
100g tofua
1/2 avocado
hummusta kastikkeeksi (ohenna tarvittaessa vedellä)
(srirachaa)
basilikaa
Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Kuori ja paloittele punajuuri ja myskikurpitsan pala. Leikkaa kukkakaalista sopivan kokoisia paloja. Asettele punajuuri, myskikurpitsa ja kukkakaali uunipellille omiin osioihinsa. Lisää öljy ja mausta haluamillasi mausteilla (esim. suola, pippuri, timjami, muskottipähkinä, kurkuma). Kypsennä juureksia uunissa n.20-30min, tai kunnes ovat kypsiä.
Keitä sillä välin kvinoa paketin ohjeen mukaan (n.15min). Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista nopeasti kumalla pannulla juuri ennen tarjoilua. Kuori ja leikkaa avocado. Kasaa annnos (jos useampi syöjä, kata ruoat kulhoissa pöytään, ja jokainen saa kasata oman annoksensa). Laita kulhon pohjalle kvinoaa, ja asettele loput raaka-aineet päälle. Valuta päälle vedellä ohennetua hummusta kastikkeeksi. Jos pidät tulisesta ruoasta, lisää vielä srirachaa. Koristele tuoreella basilikalla. Nauti.
<3:llä Pauliina