Helppo omenapiirakka
Ensimmäiset omenat alkavat olemaan kypsiä, ja päätin hukuttaa niitä tällä kertaa piirakkaan. Tässä ihan super helppo piirakan ohje. Taikinan sekoitus onnistuu kokonaisuudessaan puulusikalla ja se vain kaadetaan piirakkavuokaan taputtelemisen sijaan, joten käsiään ei tarvitse liata lainkaan 😀 Tällä kertaa laitoin mausteeksi kaupasta löytämääni aivan ihanaa inkiväärisiirappia, joka vilahtaa yhdessä kuvista!
Tarvitset:
200g margariinia tai voita
1,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1 muna
0,75dl maitoa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
3-4 omenaa, koosta riippuen
kanelia ja sokeria
(inkiväärisiirappia)
Sulata rasva varovasti mikrossa. Sekoita kulhossa sokerin kanssa. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa, se ripotellaan myöhemmin piirakan päälle.
Lisää nyt taikinaan muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita puulusikalla voimakkaasti tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla valuvaa tässä kohtaa, eikä se pysy esim. piirakkavuoan reunoilla.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenanpalat. Mitkä tahansa omenat käyvät. Jos käytät hapanta lajiketta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.
Ripottele pinnalle kanelia, sokeria ja halutessasi inkiväärisiirappia. Paista 200 asteessa noin 30 min. Tarjoile hieman jäähtyneenä kylmän vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
<3:llä Pauliina