KASVISLAUTANEN + HERNE-PINAATTITAHNA

sateenkaari 777.jpg

sateenkaarikasvikset1.jpg

sateenkaari 2.jpg

Tässä ohje herkulliseen kasvislautaseen, jota tein eräänä päivänä illalliseksi. Aivan ihania makuja, väreistä puhumattakaan! Tällainen iloisen värikäs ruoka tekee hyvää niin keholle kuin mielelle. Lisäksi tämä ruoka menee todella kivasti tällaisenaan ”samassa muodossa” pienelle sormiruokailijalle, mikä tekee ruokailuhetkestä helppoa. Ruoan toteuttamine on muutenkin helppoa. Raaka-aineita voi vaihdella oman mielen mukaan, ja lautaselle voi valita mitä milloinkin kaapista sattuu löytymään. 🙂

KASVISLAUTASEEN TARVITSET:

1 punajuuri

2 porkkanaa

1 pieni palsternakka

kourallinen parsakaalin nuppuja

kourallinen herkkusieniä

muutama retiisi

paprikaa (esim. keltainen ja punainen)

pieni kourallinen ituja

pala kurkkua

 

HERNE-PINAATTITAHNA:

1pss pakasteherneitä (sulatettuna)

1/2 sitruunan mehu

1-2 valkosipulin kynttä

1/2dl oliiviöljyä

kourallinen pinaattia

suolaa

pippuria

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Pese ja kuori juurekset. Paloittele juurekset, parsakaali, herkkusienet ja retiisit haluamaasi muotoon.Laita uunipellille omiin osioihinsa ja mausta halutessasi. Paahda juureksia uunissa noin 20-30min, tai kunnes ovat kypsiä.

Sillä välin leikkaa paprikat ja kurkku tikuiksi, ja laita lautaselle valmiiksi odottamaan. Tee herne-pinaattitahna surauttamalla kaikki ohjeen aineet sekaisin tehosekoittimella. Maista ja mausta lisää tarvittaessa. Kun juurekset ovat kypsiä, kasaa kauniin värikkäät kasvikset ja idut lautaselle ja nauti herne-pinaattidipin kera.

Makoisaa viikkoa kaikille!

<3:llä Pauliina

 

hyvinvointi terveys mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.