Parsa-mansikka-briesalaatti
Tein viinonloppuna ihanan keväistä salaattia, joka kutkutteli kivasti makuhermoja. Tässä ohjetta siihen.
Parsa-mansikka-briesalalaatti:
2:lle
200g parsaa
150g briejuustoa
150g mansikoita
50g pinjansiemeniä
3dl versosalaattia
oliiviöljyä
balsamicokastiketta
ripaus mustapippuria
Kuori parsat ohuesti nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois pari senttiä puumaista osaa. Nosta parsat kiehuvaan, kevyesti suolalla maustettuun veteen. Keittoaika vaihtelee parsan paksuuden ja tuoreuden mukaan noin 3-8 minuuttia. Jäähdytä parsa kylmässä vedessä, jolloin sen kaunis vihreä väri säilyy.
Leikkaa mansikat ja briejuusto paloiksi, sekä jäähtyneet parsat. Asettele lautasille ensin versosalaattia, sitten parsat, briejuusto ja mansikat. Valuta päälle oliiviöljyä ja balsamicoa, sekä rouhaise mustapippuria. Paahda lopuksi kuumalla, kuivalla pannulla pinjansiemenet, ja lisää salaattiin. Nauti!
<3llä Pauliina