Punajuuril-lohileivät

IMG_20170912_203136_01.jpg

Heippa! Mulla on nytten joku himo punajuuriin. Toissapäivävä tein niistä salaattia, ja eilenpiti käydä hakemassa kaupasta lisää punajuuria, että saisin kokeiltua tätä herkullista reseptiä, jonka alunperin löysin www.k-ruoka.fi sivuilta. Muokkasin ohjetta hieman kotoa löytyviin raaka-aineisiin sopiviksi ja tässä minun versioni näistä herkullisista leivistä.

TARVITSET:       (6 leipää)

 

6 palaa ruisleipää

200g savustettua lohta

2dl alfalfan ituja

2dl rucolaa

1 pieni kurkku

PUNAJUURILEVITE:

250g kypsiä punajuuria

75g cashewpähkinöitä

2tl piparjuuritahnaa

1tl ruususuolaa

mustapippuria rouhittuna

Valmista ensin punajuuritahna. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen blenderiin ja anna pyäriä, kunnes tahna on tasaista. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Huuhdo ja valuta idut ja rucolan lehdet. Suikaloi kurkut.

Levitä leipäviipaleille punajuuritahnaa. Asettele päälle pala savulohta, suikale kurkkua sekä ituja ja rucolaa. Nauti aamu- tai iltapalana tai kevyenä lounaana.

IMG_20170912_201249_01.jpg

IMG_20170912_202419_01.jpg

IMG_20170912_200907_01.jpg

IMG_20170912_203109_01.jpg

<3:llä Pauliina

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys DIY