Punajuuril-lohileivät
Heippa! Mulla on nytten joku himo punajuuriin. Toissapäivävä tein niistä salaattia, ja eilenpiti käydä hakemassa kaupasta lisää punajuuria, että saisin kokeiltua tätä herkullista reseptiä, jonka alunperin löysin www.k-ruoka.fi sivuilta. Muokkasin ohjetta hieman kotoa löytyviin raaka-aineisiin sopiviksi ja tässä minun versioni näistä herkullisista leivistä.
TARVITSET: (6 leipää)
6 palaa ruisleipää
200g savustettua lohta
2dl alfalfan ituja
2dl rucolaa
1 pieni kurkku
PUNAJUURILEVITE:
250g kypsiä punajuuria
75g cashewpähkinöitä
2tl piparjuuritahnaa
1tl ruususuolaa
mustapippuria rouhittuna
Valmista ensin punajuuritahna. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen blenderiin ja anna pyäriä, kunnes tahna on tasaista. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
Huuhdo ja valuta idut ja rucolan lehdet. Suikaloi kurkut.
Levitä leipäviipaleille punajuuritahnaa. Asettele päälle pala savulohta, suikale kurkkua sekä ituja ja rucolaa. Nauti aamu- tai iltapalana tai kevyenä lounaana.
<3:llä Pauliina