Punajuuripasta
Heippa! Osa meistä viettää lihatonta tammikuuta, tai on muuten kiinnostunut lisäämään kasvisruokapäiviä viikkoon. Sitä silmälläpitäen ajattelin jakaa herkullisen ja hyväksi todetun punajuuripastan ohjeen. Nappasin ohjeen alunperin jostain ruokalehdestä. 🙂
Punajuuripasta:
4 annosta
1 sipuli
4 pientä punajuurta keitettynä, tai säilykepunajuuria
25g voita
1dl kuohukermaa
1/2tl suolaa
1/2tl rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun:
250g täysjyväspagettia
100g fetajuustoa
1/2 tuoretta basilikaa
Kuori ja pilko sipuli. Kuori ja raasta punajuuret.
Kuullota sipulikuutiot voissa. Lisää punajuuriraaste ja jatka paistamista muutama minuutti.
Lisää kerma ja mausteet. Hauduta kastiketta 15 minuuttia.
Keitä ja valuta pasta. Sekoita kastike pastan joukkoon. Murenna annosten pinnalle fetaa ja viimeistele tuoreella basilikalla. Nauti!
Meillä tää pasta maistui myös perheen pienelle, ja toimi myös seuraavana päivänä lämmitettynä. :)
<3Pauliina