Ladataan...
Pedapulinaa

Aavistelin töihin palatessani, että pedapulina voi tauota. Mistä ei voi puhua, siitä täytyy vaieta, sanoi filosofi. Neuvo toimii tänäänkin. Yksilönä on hiukan mietittävä, mistä voi kirjoittaa, jotta se on riittävän henkilökohtaista ja ei-työnantajaa-koskevaa. Tähän haen muotoa.

Kuukausi on ollut täynnä tapahtumia opintojen päättymiseen ja pätevöitymiseen liittyen. Teimme päätösreissun aalloilla keinuen. Ei yhtään originellia, mutta hauskaa. Hetken tuntui, että velat ovat saatavia, ja hytissä voi nauraa ja itkeä ystävien kanssa vaikka kolme risteilyä putkeen. Mihinkään ei ollut kiire.

Syksyn työkuvioihin liittyen tein valintoja ja minut valittiin. Erityisopettajan työ alkaa elokuussa enkä voisi olla paljon iloisempi. Haikeus nykyisen jättämisestäkään ei vyöry yli, kun pienen siivun siitä saan vielä pitää. Eniten jännittää kaikki!

Eilen tulin virallisesti päteväksi, tästä lähtien vappuun liittyy itselläni tuo erityinen muisto.

-----

Vuosi on muuttanut elämääni paljon enemmän kuin mitä opintoihin välineellisesti ja jopa hiukan ylimielisesti pyrkiessäni ajattelin. Käydään nyt tämäkin kiinnostava koulutus alta pois -ajatus vaihtui aitoon haluun tehdä erityisopettajan työtä. Ainakin toistaiseksi ;).

Kivointa on, että mielipide ja suunta voivat vaihtua monta kertaa elämän aikana. Tarvitaan vain rippu (reppu?) rohkeutta, kannustavia läheisiä ja sylillinen siunausta niin uusi seikkailu voi alkaa.

Kiitos teille kaikille, jotka olette blogiani lukeneet ja opinnoissa kannustaneet! Palaan linjoille syksyllä, jos tuntuu, että niin on hyvä. Nyt moi!

Piia

P.S. Perfect life -tyylinen kuva työkuvioiden varmistuttua kilistelemästämme kuohuvasta. Romantikko yllätti <3.

Ladataan...

Ladataan...
Pedapulinaa

Koko kuun kuljin bussilla. Oli hauskaa, siitä kirjoitinkin. Tänään opetusharjoitteluni loppuessa koin symbolisen liikuttavan päätösbussireissun. Vieras teinipoika (14-vuotias?) istui viereeni. Yhtäkkiä hän retkotti olkaani vasten. Poika oli nukahtanut! Nauratti ja liikutti. Levätköön siinä, ajattelin. 

Olin juuri lähtenyt harjoittelun loppupalaverista, jossa ohjaajani antoi parhaan palautteen siitä, miten lämpimästi kohtaan oppilaat. Olipa alleviivaava jenkkityylinen vahvistus saamalleni palautteelle tämä uninen poika! Vain syvä kertojan ääni puuttui.

------------

Otsikko "Matka kotiin" voisi kuvata myös sitä tunnetta, joka erityisopettajaksi kasvuun on liittynyt. Ehkä mikään ei ole tuntunut niin oikealta ja luonnolliselta kuin erityisopettajana toimiminen. Suomalaiseen tyyliin olenkin välillä miettinyt, mikä koira tähän on jne. Ei kai näin mukavaa saa olla? Useammin olen kuitenkin vain iloinnut ja kiittänyt. Wow, mikä matka! Oi, mitkä kaverit! 

-----------

Pedapulina tullee harventumaan. Opinnoista on jäljellä enää päätöspäivä ja -reissu. Todistus tulee toukokuussa. Maanantaina menen töihin: nykyiseen, melko hallinnolliseen, hommaani. En vielä tiedä, irtoaako siitä pulinaa. Puhinaa takuulla, kolmen kuukauden tauon jälkeen paluu voi olla hikinen. 

Kiitosaatoksin

Piia

Ladataan...

Ladataan...
Pedapulinaa

Seitsemäsluokkalaisten ruotsin koe lähestyy. Ulkonäkösanasto kuuluu koealueeseen, ja seiskat ovatkin nuoruuden innolla harjoitelleet kutrien ja silmien värin kertomista. Vaatekappaleiden nimet ovat tulleet tutuiksi. 

Päätin toteuttaa viimeisen voitelun toiminnallisesti. Kuvista olisi hauska kertoa! Hmm... Julkkikset ovat värikkäitä, heidän vaatteitaan on mukava kuvailla. Kuvat oli kuitenkin valittava tarkoin, mitään photoshopattuja nukkenaisia en lapsille halunnut näyttää.

Ensin hain sanalla "nainen". Tuli kiire painaa rastia, ettei oma lapsi ehtinyt nähdä hakutuloksia. En tiennyt noin isoja tissejä olevankaan!

Johtopäätös: pitää hakea julkkiksen nimellä.

Mieleen tuli laulaja Irina. Hän on normaalipainoinen ja käyttää värikkäitä vaatteita. Hänestä löytyisi varmaankin iloisia kuvia, joita katsomalla voisi vastata useaan hurdanhurdanthurdana -kysymykseen. Joku nuori saattaisi jopa tietää hänet nyt meneillään olevan Tähdet tähdet -sarjan vuoksi. Mitä löysinkään? Kuvahaku tuotti toinen toistaan uhkeampia Irinoita, saattoivat olla itänaapurista. Yhtään suomalaista laulajaa ei ollut joukossa. Meni maku, hylkäsin Irinan.

Laura Lepistön ajattelin olevan teineille tuttu. Hänen nimensä kone arvasi jo kohdassa Laura Lep------. Ilahduin! Eiköhän nyt löytyisi tervettä roolimallia ja kauniita luistelupukuja. Ruutuun ilmestyi hakukomento "Laura Lepistö HOT". Jos Lauraa googlataan eniten tuolla komennolla, oli Kiira parasta unohtaa kokonaan.

Kun Jonna Tervomaankin nimi tuotti kuvia, joissa hän poseerasi jotenkin toinen olkapää paljaana keikistellen, aloin uskoa, ettei yhdestäkään naisesta löydy kielen opetukseen sopivia kuvia.

Lopulliseen versioon kelpasivat Cheek, Elli (Haloo Helsingistä) ja Laura Lepistö (sana HOT poistettuna hakukentästä). Lisäksi leikkasin lehdestä sopivia uhreja.

Summa summarum:

  • Toivon, että lapsille opetettaisiin medialukutaitoa vielä enemmän kuin sitä nykyisellään opetetaan.
  • Seuraava koulutus, johon itse osallistun, on tiedonhaun täsmäopetus paremmin hakusanoin.
  • Kuvista oli hauskaa kertoa.

______________________

Viimeistä viedään, harjoitteluviikkoa nimittäin. - Prepare for crying, totesi teini kotonamme, kun tämän kuuli. Saas kattoo ny. Jos vaikk en itkiskään.

Piia

 

Pages