Lunta & pekingiläistä kotiruokaa
Ensimmäiset enemmän tai vähemmän itsetekemäni kiinalaiset ruuat. Hostäiti opetti ja auttoi. Tulkkia ei tarvittu, vain yksi lause jäi ymmärtämättä.
Tuo riisihommeli ( 炒饭, chao fan, paistettu riisi) oli se, minkä alunperin halusin oppia tekemään. Se on yksi mun ja hostsiskon lemppariruoista.
Kirjoitin reseptit toki ylös, jotta voin fiilistellä Suomessa vaihtomuistoja kiinalaista kotiruokaa syöden. Tarkoitukseni on kerätä enemmänkin kiinalaisia reseptejä Suomeen viemisiksi.
Tänään oli vaihteeksi yllättävä sääilmiö: lunta ja pakkasta. Mitä ihmettä?! Lämpötila käy parinkympin kieppeillä, ja viikon päästä tippuu nollan alapuolelle. Lumi ei sentään jäänyt maahan.
Toivottavasti kommenttilootassa säästä kysellyt ja Pekingiin tällä viikolla matkaava huomaat tämän! Tästä niin näkee taas, kuinka Pekingissä sään kanssa voi tapahtua ihan mitä tahansa.
ps. 8 kk siitä, kun kävelin viimeksi Suomen maaperällä.