Synnytyssoittolista

Pallen synnytyksessä musiikilla tai millään muullakaan fiilistelyllä ei ehtinyt olla minkäänlaista roolia. Juuri kun J oli napsauttanut Spotifystä tekemäni soittolistan päälle, lääkäri juoksi sisään ja sanoi, että vauva pitää saada ulos. Jäi sitten lauritähkät kuuntelematta.

Tällä kertaa soittolista ehdittiin 24 tunnin aikana kuunnella läpi kerran jos toisenkin. Sen perään jo joku ehti kyselläkin, niin jaanpa sen nyt tässä (linkki suoraan Spotifyn listaan).

nayttokuva_2019-02-16_kello_20.09.14.png

Halusin valita listalle rauhallista ja leppoisaa musiikkia, vaikka tiedän toisten vannovan enemmän raskaaamman tavaran nimeen. Minä kuitenkin vihaan ylipäätään elämässä kovia ääniä, joten epäilin tällaisen tilulilumusiikin sopivan minulle synnytyshommiinkin paremmin. Sen verran muistan listaa vielä synnytyksen aikana muokanneeni, että ennen ponnistusvaihetta poistin siltä kaikki akustiset hypnosynnytysmuminat. Ajattelin etukäteen, että ne auttaisivat synnytyskuplaan vajoamisessa, mutta itse tilanteessa oli paljon helpompi keskittää huomio laulujen sanoihin kuin saada kiksejä jostain valaan ulvonnasta. Myös Antti Tuiskun ”Mä hiihdän” diskattiin loppumetreillä, koska se alkoi jostain syystä soida repeatilla, eikä J saanut sitä pois. Meinasi lentää aviopuoliso ja Anatude molemmat elämästäni.

Mutta näiden tahtiin syntyi Monko! Syliini hänet nostettiin Chisun ”Onni” -kappaleen soidessa ja tikkaukset hoidettiin Pienen ja hennon otteen tahtiin. Lääkärikin naureskeli, että tämähän on hyvää ompelumusiikkia. En osaa edes kuvitella, miltä tämä toinen, aika pitkäksi venynyt synnytys olisi tuntunut ilman musiikkia, koska hyvin monissa hetkissä ei ollut oikeasti mitään muuta kuin minä, pimeä huone ja hetkestä toiseen kuljettanut musiikki. Ja onhan se jälkeenpäin aika jännää kuunnella näitä ja muistaa ihan tarkkaan miltä se kaikki tuntui. 

Ps. Soittolistaa kootessa kannattaa varautua siihen, ettei mikään sillä oleva musiikki ole enää ikinä mitään muuta kuin synnytysmusiikkia. Esimerkiksi Kaija Koon ”Niin kaunis on hiljaisuus” -kappaleen intro vie minut ensimmäisen kahden sekunnin aikana Carean synnytysosaston pimeään ammehuoneeseen ja Chisun ”Onni” siihen hetkeen, johon kiteytyi koko loputtomalta tuntunut toisen lapsemme odotus ja synnytys:

kaikki oikein on nyt
olet selviytynyt
muistatko silloin
sua itketti illoin 
tartutaan kii
painetaan sydämiin
tämä hetki 
tämä onni
”. 

perhe raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *