Hauskaa tekemistä pimeneviin syysiltoihin

Syksy on saapunut ja ruska on osassa päin Suomea jo loistossaan. Samalla on ihana ottaa kupillinen kuumaa juomaa, käpertyä viltin sisään ja laittaa takkatuli loimuamaan tai tuikkukynttilät roskista puhdistettuihin lyhtyihin tuikkimaan.

Jotta hiipivä pimeys ei kuitenkaan lamaannuttaisi, on hyvä keksiä tekemistä hämärtyviin syysiltoihin. Pian jalkapallon pelaaminen omalla pihalla ei ole mahdollista, kun lumet saapuvat, joten on mukava keksiä erilaista puuhaa, mikä auttaa jaksamaan ja pitää aivot vireänä.

Heijastimet ovat paitsi turvallisia, myös hauskoja

Oletko koskaan ajatellut, ettei heijastimia näy oikein missään muualla päin maailmaa yhtä paljon, kuin Suomessa? Oletko koskaan kokeillut heijastinkävelyä?

Lenkkeilystä tekee hauskaa sen, kun jokainen lenkille lompsija pistää päälleen mahdollisesti heijastinliivin sekä sen lisäksi mahdollisimman paljon muitakin heijastimia. Ulkona on paitsi ihana hengittää raitista syysilmaa, myös huvittavaa huomata, kuinka kaikki heijastinpinnat loistavat kuin naantalin aurinko.

Kävelkää toisianne vastaan ja katsokaa, kuinka auton tai katulampun valot saavat heijastuksen loistamaan. Tämä on myös hauska kokeilu lapsiperheissä ja vahvistaa heijastimien käytön stigmaa, mikä saattaa valitettavasti iskeä teini-iän kynnyksellä.

Pelaaminen sisällä saa ajan kulumaan

Mikä olisikaan mukavampaa, kuin lautapelien tai videopelien pelaaminen! On hyvä kaipaa pölyyntyneet lautapelit hyllyn kätköistä ja antaa niille niiden ansaitsemaansa huomiota. Klassikkopelit eivät koskaan petä, vaan hauskuuttavat kerta toisensa jälkeen.

Samalla koulujen ja töiden alkamisen aiheuttama kiire jää unholaan, kun koko perhe voi kokoontua yhdessä pelien ääreen. Pelaamisen sivussa tulee vaihdettua kuulumiset sekä opittua uusia asioita sekä kehitettyä kognitiivisia taitoja.

Myös aikuisten makuun löytyy paljon pelitarjontaa sekä rajumpiakin räiskintäpelejä esimerkiksi Playstationille tai Xboksille. Parhaat kasinot ilman rekisteröitymistä tarjoavat myös mukaansatempaavia pelejä.

Syksyiset asetelmat ovat upea yksityiskohta

Erilaiset ovikranssit tai syksyiset taulut ovat upea ilmestys ja on ihana esitellä omien taitojensa tulosta yllätysvieraille. Suuret syyskranssit ovat näyttäviä paitsi ulko-ovessa, myös ulkoseinällä. Jos valitsee materiaalit oikein, voi kranssin kiikuttaa myös sisälle ilahduttamaan asukkeja.

Kuivatuista lehdistä saa lisäksi taiteiltua yksin tai perheen kanssa upeita tauluja. Kasta vaahteranlehteä haluamissasi maalausväreissä ja paina paperille ihania lehtien kuvia. Netti on pullollaan erilaisia askarteluideoita, joista saa inspiraatiota.

Myös maljakkoon asetetut ruskalehdet ovat kauniita sunnuntain lounaspöydässä ja asetelmat pystyy täydentämään pihlajanmarja-aiheisilla serveteillä tai ruskansävyisellä pöytäliinalla. Vain mielikuvitus on rajana!

Yhdessä kokkaaminen voi olla hauskaa

Syksyllä monet alkavat lähestymään syksytunnelmaa myös ruuanlaiton saralla. Erilaiset pataruuat, sienipiirakat sekä kurpitsaruuat ovat loistavia satokautta hyödyntäviä ruokia. Paitsi että ne sopivat arkiruuiksi, ovat myös illallisvieraat maailman onnellisimpia aidoista makuelämyksistä.

Jos perheessä on pienempiä lapsia, on hyvä jättää suurempien ruokien kokkaus aikuisille. Jälkiruokaherkkuja pystyy kuitenkin myös tekemään monenlaisia ja esimerkiksi syksyisen juustokakun koristelun voi jättää lapsille.

On upeaa, kun näkee omien käsiensä jäljen ja pääsee lisäksi nauttimaan hyvästä ruuasta. Tämän lisäksi yhteinen ruuanlaittohetki lisää yhteistä aikaa joko suuremman perheen, tai vain oman kullan tai ystävien kanssa.

Moni aloittaa uuden harrastuksen

Pimenevät illat lisäävät rauhoittumista ja virtaa ei välttämättä ole samalla tavalla, mitä kevään auringonsäteiden ja kesän kirkkauden aiheuttamissa aivoissa. Sen vuoksi moni päättää aloittaa uuden harrastuksen, mikä kantaisi läpi talven ja pitäisi kropan liikkeessä.

Oli kyseessä sitten urheilulaji tai taiteellinen harrastus, on omasta hyvinvoinnista hyvä pitää huolta. Moni saattaa sivuttaa sen varsinkin pimeällä kaudella hektisen arjen keskellä. Aloita siis kauan kadoksissa ollut harrastus yksin tai ystävän kanssa. Et tule pettymään!

hyvinvointi hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *