Miten suojautua tyylikkäästi auringon haitoilta?

Kesä ja kärpäset ovat täällä! Niin ovat myös palanut iho ja auringonpistokset, jos et pidä huolta itsestäsi!  Varsinkin tällainen vitivalkoinen ja herkkä iho sekä kalju pää kuten minulla palavat helposti. Onneksi pään suojaaminen auringolta voi tapahtua myös tyylillä. Tässä parhaat vinkkini siihen, miten suojata pää auringolta tyylikkäästi ja helposti. Näillä vinkeillä allekirjoittanut on selvitty mm. paahteisessa Afrikassa, Lattareissa sekä Intiassa ilman punaista, palanutta ihoa tai auringonpistoksia.

Auringolta suojautuminen_turbaani_Windhoek
Namibian Windhoekissa auringon paahteessa

VAIHTOEHTO 1: Hattu tai muu päähine

Hatut ovat helppo ja vaivaton ratkaisu pään suojaamiseksi paahteelta. Riittää, että nakkaat hatun päähän ja menoksi! Mikäli haluat välttyä auringonpistoksilta, valitse mahdollisimman kevyt ja ilmava päähine, ettei pää kiehu kuumassa säässä. Esim. olkihatut ovat oivia tähän. Myös lippikset voivat olla tyylikkäitä, jos tykkää enemmän sporttisemmasta tyylistä. Mikäli hattu on vähän paksumpi, on hyvä välillä ”tuulettaa” päätä ottamalla se pois päästä.

Olkihattu sopii myös kaljuun päähän kivasti auringon suojaksi
Olkihattu sopii kivasti sekä hiusten kanssa että ilman

VAIHTOEHTO 2: Turbaanit

Rakastan turbaaneja! Turbaanin voi sitoa itse huivista tai ostaa valmiin. Henkilökohtaisesti tykkään sitoa turbaanini itse, sillä se tarjoaa loputtoman valinnanvaran eri värien, kuvioiden ja mallien suhteen. Reissun päällä on myös kätevää, kun yksi huivi voi muuntautua hartioita suojaavasta huivista päähineeksi ja tarvittaessa vaikka istuinalustaksi.

Alla esimerkki siitä, miten tykkään sitoa huivin kivaksi, näyttäväksi turbaaniksi. Lisää eri versioita (myös niitä neutraalimpia) ja turbaanitutoriaaleja päivittyy kesän aikana Instagram-sivulleni >>. Laita se seurantaan, niin opit tekemään myös juuri sinulle sopivan turbaanin itse.

Turbaanit ovat oiva tapa suojata pää auringolta. Kuvan on ottanut Kapkaupungissa  Marlow >>

LISÄKSI: Aurinkorasva ja riittävä nesteytys ovat kaiken a ja o

Joskus on kiva nauttia ulkoilmasta ilman päähinettä ja antaa pään hengittää. Älä kuitenkaan unohda laittaa aurinkorasvaa myös päänahkaan ja korvalehtiin! Itse käytän kevyttä ja hyvin imeytyvää korkean suojakertoimen (50) aurinkorasvaa joka kesäpäivä, oli minulla päähinettä tai ei. Käyttämäni rasva on tehty erityisesti kasvojen herkälle iholle, joten se soveltuu hyvin myös käytettäväksi kaljuun ja korvalehtiin. Se ei jätä rasvaista pintaa, mutta antaa suojan arkipuuhiin. Jos tiedän, että tulen altistumaan auringolla pidemmän aikaa, niin silloin lisään rasvaa vielä päivän aikana ennen auringolle altistumista ja sen aikana. Lisäksi kasvojen kosteusvoiteessani on 30-suojakerroin.

Tämä on käyttämäni kevyt mutta tehokas kasvoille tarkoitettu aurinkorasva. Se imeytyy kuin unelma eikä rasvoita ainakaan omaa ihoani. Ainoa varauksellisuuteni liittyy tuotteen riittoisuuteen.

Onko sinulla jotain muita hyviä vinkkejä tai kikkakolmosia auringolta suojautumiseen? Jaa ne kommenteissa alla tai IG:ssä >>!

-Iina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *