Itsekunnioitus

1. Sinun ei tule kaveerata niiden kanssa jotka saavat sinut tuntemaan olosi pahaksi

2. Sinun ei tule yrittää ymmärtää järjetöntä käyttäytymistä.

3. Sinun ei tule etsiä niiden seuraa jotka vahingoittavat sinua.

4. Sinun tulee ylistää itseäsi elämäsi kaikkina päivinä.

5. Luota ruumiiseesi koko elämäsi ajan (jos ruumiisi varastaa niin mielesi varastaa).

6. Sinulla on aina lupa sanoa ””EI””, muuttaa mieltäsi, ja ilmaista aidot tunteesi.

7. Mikä ei ole sinulle oikein ei ole myöskään veljillesi oikein.

8. Sinun ei tule antaa enemmän kuin kykenet.

9. Sillä mitä veljesi ajattelevat sinusta ei ole mitään väliä.

10. Missä tahansa olet, siellä on myös juhla.
 

Törmäsin tänään jossain netin ihmeellisessä maailmassa itsekunnioituksen10 käskyyn. Ajattelin hieman pohtia muutamia niistä

Kohta 1. Sinun ei tule kaveerata niiden kanssa, jotka saavat sinut tuntemaan olosi pahaksi. Totta, ei tulekaan ja tämä pätee myös ihmisiin, jotka saavat tuntemaan oloni epämukavaksi, ahdistuneeksi ja niin edelleen. Oon niin kypsä ihmisiin, jotka eivät osaa muuta kuin kylvää ympärilleen pahaa mieltä ja negatiivisia ajatuksia. Jos tyhmyys tiivistyy porukassa niin kyllä muuten tiivistyy kaikki muutkin tuntemukset. Jos jengi jauhaa ympärillä koko ajan siitä, kuinka paskaa kaikki on, niin tottakai sitä alkaa itekin ajatella pian niin. 

Kohta 4. Sinun tulee ylistää itseäsi elämäsi kaikkina päivinä. Tätä tulee tehtyä aivan liian vähän. Ei ääneen vaan ajatustasolla. Nyt voisinkin ylistää itseäni siitä, että oon hoidellut pakollisia kouluasioita tänään ihan kiitettävällä tasolla ja löytänyt intoa lähteä pitkästä aikaa bodypumpiin. Lausu nyt jokin ylistys itsestäsi. Tai jaa se minullekin ja kirjoita kommenttiboksiin!

Kohta 6. Sinulla on aina lupa sanoa ”EI”, muuttaa mieltäsi ja ilmaista aidot tunteesi. Ni, miullaki on oikeus miun omiin tunteisiin. Tässä yhtenä tärkeimpänä kohtana tuo EI:n sanominen. Mitään ei ole pakko tehdä.. paitsi no, kuolla. Mutta pointtina se, että joskus on vaan osattava sanoa ei. Niin monet ihmiset palaa työssään loppuun ja luulen, että hyvin monen heistä tulisi vain opetella tuo pieni sana ja sen käyttö. Lisäksi se, että olen yhtenä päivänä yhtä mieltä, ei tarkoita sitä, että se olisi ainoa ja lopullinen mielipiteeni. Ja jos itkettää niin sitten itketään ja nauretaan kun naurattaa. 

Kohta 9. Sillä mitä veljesi ajattelevat sinusta, ei ole mitään väliä. Instagramissa oli yhdellä tutulla tänään hyvä kuva tästä, siinä sanottiin: ”Instead of being fake, be yourself. Somenone will hate you either way” Tää oli hyvä vaikka yleensä kaikkia lässynlää-quoteja vähän vieroksunkin. Kaikkia ei voi miellyttää ja sen asian kanssa on vaan elettävä. Joten mielummin siis nautin elämästä omana itsenäni kuin esitän jotain mitä en ole. Tässä olisi monella parannettavaa. Myös itsellänikin. 

Millaisia ajatuksia näistä tuli teille?

Nyt kiidän kohti Fressiä ja sitä pumppia. Pelottaa, kun viime kerrasta on vähän liian kauan aikaa! Onneks tietää sen, että jälkeenpäin on kuitenkin hyvä olo. CIAO!

♥Pia

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *