Helppo vegaaninen täytekakku
Olin tänään tapaamassa muita vegaaneja ja vein tapaamiseen mukanani täytekakun. Vegaanisen täytekakun. Tein tällaisen ensimmäistä kertaa, joten himppasen jänskätti, onnistuuko se. Ja kyllä, se onnistui, kiitos hyvän ohjeen (Kamomillan konditoria).
Koska ohje oli niin hyvä ja kakkupohjan tekeminen helppoa, ajattelin jakaa lainatun ohjeen myös teille.
VEGAANINEN TÄYTEKAKKU
Tarvikkeet:
3 dl sokeria 0,25tl suolaa 1,5dl rypsiöljyä 2dl omenasosetta 1rkl vaniljasokeria 1rkl leivinjauhetta 6dl vehnäjauhoja 3dl vissyä
1. Rasvaa ja jauhota kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Sekoita sokeri, suola, rypsiöljy, omenasose ja vanilja. Anna seoksen odottaa 5min, jotta sokeri ehtii sulaa.
3. Yhdistä eri kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. 4. Kun uuni on kuuma, kaada jauhot ja vissy muiden aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Älä kuitenkaan sekoita liian kauan ja liian tasaiseksi, sillä muuten taikina sitkostuu ja vissyn kuplat ns. karkaavat. 5. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin paistumaan n. 50 min ajaksi. 6. Kun kakku on ollut uunissa 30min, peitä kakun pinta leivinpaperilla, jotta pinta ei pala. 7. Kakku on valmis KUN se on hieman irti vuoan reunoista ja kun siihen työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. 8. Ota kakku uunista. Anna kakun levätä vähintään 10min ennen irroitusta. Ja anna kakun jäähtyä ennen kuin leikkaat sen kahteen tai kolmeen kerrokseen ja koristelet. Koristelussa ja täytteenä oli ALPRO soijakermavaahtoa, joka vispaantuu aivan kuten tavallinen kermavaahto. Sekä banaania ja tummaa suklaata.