Mainio raparperipiirakka
RAPARPERIPIIRAKKA, VEGAANINEN
Kuori ja pilko raparperit edellisenä iltana, laita kulhoon kera sokerin ja käytä mikrossa parin minuutin ajan, saadaksesi makeutta. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin.
Ota raparperit jääkaapista, käytä siivilän läpi ennen kuin lisäät piirakan päälle, sillä mukana on nestettä.
POHJA (hyvän kokoiseen vuokaan tai pienehkölle uunipellille)
1,5 dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja (pieneen vuokaan 2dl)
3,5 dl kaurahiutaleita (pieneen vuokaan 2dl)
1tl vaniljasokeria
2,5tl leivinjauhetta
100g keijua 70% (pieneen vuokaan 50g)
2,5dl soijamaitoa
Lisää päälle siivilän läpi käyneet raparperit
PÄÄLLINEN
Tee piirakan päälle vielä muruseos laittamalla sekaisin 1dl juoksevaa margariinia (esim. XTRA), 0,5dl sokeria ja kaurahiutaleita niin, että seos on murumaista ja pystyt sen murentelemaan sormistasi piirakan pintaan.
PAISTA
isoa vuokaa uunin 200 asteessa 35 minuuttia, pienelle vuoalle riittää 30 minuuttia.
PIIRAKAN KANSSA
sopii loistavasti Oatly vaniljakastike tai TofuLine jäätelö.