Mainio raparperipiirakka

P1010311.JPG

P1010315.JPG

RAPARPERIPIIRAKKA, VEGAANINEN

Kuori ja pilko raparperit edellisenä iltana, laita kulhoon kera sokerin ja käytä mikrossa parin minuutin ajan, saadaksesi makeutta. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin.

Ota raparperit jääkaapista, käytä siivilän läpi ennen kuin lisäät piirakan päälle, sillä mukana on nestettä.

 

POHJA (hyvän kokoiseen vuokaan tai pienehkölle uunipellille)

1,5 dl sokeria

3,5dl vehnäjauhoja (pieneen vuokaan 2dl)

3,5 dl kaurahiutaleita (pieneen vuokaan 2dl)

1tl vaniljasokeria

2,5tl leivinjauhetta

100g keijua 70% (pieneen vuokaan 50g)

2,5dl soijamaitoa

Lisää päälle siivilän läpi käyneet raparperit

 

PÄÄLLINEN

Tee piirakan päälle vielä muruseos laittamalla sekaisin 1dl juoksevaa margariinia (esim. XTRA), 0,5dl sokeria ja kaurahiutaleita niin, että seos on murumaista ja pystyt sen murentelemaan sormistasi piirakan pintaan.

 

PAISTA

isoa vuokaa uunin 200 asteessa 35 minuuttia, pienelle vuoalle riittää 30 minuuttia.

 

PIIRAKAN KANSSA

sopii loistavasti Oatly vaniljakastike tai TofuLine jäätelö.

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli

Mausteinen nopea nacho/tacovuoka

Olen tehnyt nyt useampana päivänä erilaisilla variaatioilla nopeaa nachovuokaa itselleni päivälliseksi. Ja unohtanut kuvata vuoan. Niinkuin tänäänkin. Se on niin nopeaa ja niin hyvää, että se vain menee. Jaan nyt ensimmäiseksi ohjeen joka ei ole tulinen, vaikka mausteinen onkin. Vuoan todella tekee noin 20-25 minuutissa ja se on heti valmis syötäväksi. (EDIT: kuva)

Yhdestä vuoasta annoksen saa kolmelle tai neljälle, riippuen siitä teetkö vaikkapa salaatin lisukkeeksi.

P1010306.JPG

NACHO/TACOVUOKA

1 purkki Go Green salsa mediterranian

1 purkki Nordic ruokakerma sipuli

Taco spice mix 10g (myydään noin 40g pusseissa)

Tofutti Sour Supreme 2/3 purkkia

Engevita oluthiivahiutaleita 25g (tai juustoa esim. cheezly)

1 pussi Nacho originaleja (pussin koko 200g)

Varaa kaksi jälkiruokakulhoa ja yksi keraaminen uunivuoka, laita uuni tässä vaiheessa lämpenemään 200 asteeseen.

Kuumenna toisessa jälkiruokakulhossa sekaisin Salsa ja tacojauhe.

Kuumenna toisessa kulhossa 1/3 kaurakermasta, Sour Supreme ja oluthiivahiutaleet (sekoita lämpimänä).

Tee kuumennukset mikrossa.

 

Laita uunivuokaan kerroksittain:

pohjalle punainen kastike

nachot 

valkoinen kastike

nachot

sitten sekaisin loput kastikkeet mitä jäi

ja kaada purkista päälle loput kaurakermat

 

Paista 200 asteisessa uunissa 10-15minuuttia.

 

 

 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo