Täytekakkua, mokkapaloja ja eläinystävällistä pääsiäistä!

P1010303.JPG

Vietin viime viikolla syntymäpäiviä ja tein kakun tällä jo hyväksi havaitsemallani ohjeella. Valitsin tällä kertaa pienemmän mutta korkeamman astian pohjalle uuniin, näin sain koottua kolmikerroksisen kakun. Täytteiksi valitsin rouhittua tummaa suklaata, vegaanista valkosuklaan makuista kastiketta (Polarsano Oy), Wiener nougat rouhetta, Oatlyn vaniljakastiketta sekä Alpron kermavaahtoa. Pinnan koristelin Fazerin Wiener nougat rouheella. Koska täytteet olivat melko makeita, kostutin kakun vedellä jossa oli loraus sitruunamehua.

Taustalla näkyvät MOKKAPALAT syntyivät seuraavalla ohjeella:

8dl vehnäjauhoja

5dl sokeria

4tl leivinjauhetta

8tl vaniljasokeria

5rkl kaakaojauhetta

8rkl vahvaa kahvia

200g sulaa margariinia (keiju 70%)

4dl vettä (tai soijamaitoa -itse käytin vettä)

2dl vesitilkassa kiehautettua porkkanaraastetta (lisätään joukkoon kera vesitilkan)

 

KUORRUTUS

4dl tomusokeria

4tl vahvaa kahvia

6rkl kaakaojauhetta

5rkl vettä

2 tl rypsiöljyä

 

PÄÄLLE KORISTEITA (esim. Wiener Nougat, kookoshiput, vegaaniset pienet vaahtokarkit, vegaaniset sokerikoristeet…)

 

NÄIN PÄÄSIÄISEN KYNNYKSELLÄ TOIVOTAN TEILLE

ELÄINYSTÄVÄLLISTÄ PÄÄSIÄISTÄ!

 

ps. Jättikakkukynttilä on Tiger kaupasta 🙂

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo

Vegaanipannari

P1010300.JPG

VEGAANINEN PANNARI

6,5dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1 tl sokeria

0,5tl suolaa

1dl maustamatonta jogurttia/Alpron vaniljavanukasta/suklaavanukasta

1 litra soijamaitoa

 

Sekoita kaikki ainekset yhteen kulhossa, paista 200 asteisessa uunissa 40 minuuttia.

 

Tuo kuvassa oleva ruskea pannari kätkee sisäänsä Alpron suklaavanukasta. Päällä on Alpron vispikermavaahtoa ja omenahilloa.

Maukasta sunnuntaita!

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo