Täytekakkua, mokkapaloja ja eläinystävällistä pääsiäistä!
Vietin viime viikolla syntymäpäiviä ja tein kakun tällä jo hyväksi havaitsemallani ohjeella. Valitsin tällä kertaa pienemmän mutta korkeamman astian pohjalle uuniin, näin sain koottua kolmikerroksisen kakun. Täytteiksi valitsin rouhittua tummaa suklaata, vegaanista valkosuklaan makuista kastiketta (Polarsano Oy), Wiener nougat rouhetta, Oatlyn vaniljakastiketta sekä Alpron kermavaahtoa. Pinnan koristelin Fazerin Wiener nougat rouheella. Koska täytteet olivat melko makeita, kostutin kakun vedellä jossa oli loraus sitruunamehua.
Taustalla näkyvät MOKKAPALAT syntyivät seuraavalla ohjeella:
8dl vehnäjauhoja
5dl sokeria
4tl leivinjauhetta
8tl vaniljasokeria
5rkl kaakaojauhetta
8rkl vahvaa kahvia
200g sulaa margariinia (keiju 70%)
4dl vettä (tai soijamaitoa -itse käytin vettä)
2dl vesitilkassa kiehautettua porkkanaraastetta (lisätään joukkoon kera vesitilkan)
KUORRUTUS
4dl tomusokeria
4tl vahvaa kahvia
6rkl kaakaojauhetta
5rkl vettä
2 tl rypsiöljyä
PÄÄLLE KORISTEITA (esim. Wiener Nougat, kookoshiput, vegaaniset pienet vaahtokarkit, vegaaniset sokerikoristeet…)
NÄIN PÄÄSIÄISEN KYNNYKSELLÄ TOIVOTAN TEILLE
ELÄINYSTÄVÄLLISTÄ PÄÄSIÄISTÄ!
ps. Jättikakkukynttilä on Tiger kaupasta :)