Ladataan...
Pieniä toiveita

Kuten otsikkokin sen sanoo, ei tärpännyt ensimmäisestä hoitokierrosta. Pieni letrozol-annos ei tehnyt tarpeeksi, vaikka ovulaatio tapahtuikin. 

 

Tässä kierrossa onkin toisin, nyt on menossa kierron päivä 12 ja tänään ultrassa nähtiin johtofollikkeli, jolla kokoa oli 18mm.

Jos kelataan jonkun verran taaksepäin, kerron että kierron päivinä 3-7 sain ohjeeksi syödä letrozolia 2tbl/vrk. Lääkäri totesikin ultratessaan limakalvon olevan oikein hyvä ja ovulaatio pitäisi tapahtua tänään tai huomenna. Mikäli näin ei luonnostaan tapahdu, pistän huomenna irrotuspiikin ja lauantai-illasta lähtien käytän jälleen lugesteronia. 

Muutama kierto mennään nyt näillä lääkemäärillä ja ohjeilla. Mikäli raskaus ei kuitenkaan ala, on seuraavaksi vuorossa inseminaatio. Jos oikein kovasti tahtoisimme, voitaisiin inseminaatio ajoittaa jo seuraavaan kiertoon. Päätimme kuitenkin yrittävämme vielä itse, sillä kuten lääkärikin sanoi; kaksinkertainen annos letrozolia toimii mulle hyvin ja lugesteron pidensi viime kierrossa ovulaation ja kuukautisten välisen ajan neljääntoista päivään (kun se ennemmin on ollut noin yhdeksän päivää). Myös miehen siemenneste oli kaikin puolin toimivaa, joten kaiken järjen (ja toivon) mukaan meidän pitäisi tässä nyt onnistua. 

Kuitenkin on jälleen sanottava, että tuntuu hyvältä tietää suunnitelma myös pidemmälle ajalle. Pidemmän aikavälin suunnitelma vähentää painetta juuri tästä kierrosta - vaikkakin omat toiveet tuntuvat tällä hetkellä olevan ihan huipussaan tätä kiertoa kohtaan. 

 

Palailen asiaan siis muutaman viikon kuluttua :)

Ladataan...
Pieniä toiveita

Noniin, ajattelin tulla tännekin päivittämään ”väliaikatietoja”. 

 

Viime postauksessa kerroin Pregnylistä, jonka olisin pistänyt irrottamaan follikkelin mikäli ovulaatio ei itsestään olisi käynnistynyt. Vahva kahden viivan ovulaatio testiin kuitenkin piirtyi, joten irrotuspiikki sai jäädä odottamaan seuraavaa mahdollista kiertoa.

 

(Seuraa melko yksityiskohtaista tekstiä lugesteronin käytöstä, skippaa loppuun mikäli et aivan kaikkea tahdo tietää.. :D)

Kahden päivän päästä positiivisesta ovulaatiotestistä aloin käyttämään lugesteron -nimistä lääkettä, jota lääkäri määräsi laitettavaksi yhden 200mg kapselin 15 iltana suoraan emättimeen (joka ei muuten oo mitenkään miellyttävää). Alkuun koko alakerta tuli todella kipeäksi lääkkeestä (tai ainakin oon olettanut sen lääkkeen olevan syyllinen), ja limakalvot kuivuivat todella paljon. Yritä nyt siinä sitten työntää jotain kapseleita mahdollisimman syvälle, kun melkein itkua tihrustaen joudut sen tehdä. 

 

Olin jo aikeissa soittaa polille, josko antaisivat luvan ottaa lääkkeen suun kautta, kuten luin monien tehneen. Tilanne kuitenkin rauhoittui muutamassa päivässä, ja kapselien laitto helpottui. Kuusi kapselia olisi vielä paketissa jäljellä, jotka mun on määrä käyttää kaikki mikäli menkat ei ala. Sen jälkeen saisikin kai tehdä raskaustestin, vaikka ei todellakaan usko raskaana vielä olevani.

 

Ladataan...

Ladataan...
Pieniä toiveita

Viime viikon söin maanantaista perjantaihin letrozoleja. Maanantaina kävin myös verikokeissa, joista ei mitään erikoista selvinnyt. 

 

Tämän viikon keskiviikkona kävin ultrassa, jossa lääkäri totesi oikealle muodostuneen johtofollikkelin, jonka kasvua seurattiin tänään uudestaan. Follikkeli oli keskiviikosta kasvanut muutaman millin, ja sainkin ohjeeksi testata ovulaatiota sunnuntaista keskiviikkoon. Mikäli en positiivista tulosta testillä saa, pistän keskiviikkona irrotuspiikin (Pregnyl), jonka pistämistä tänään sain kätilön kanssa harjoitella. Entisestä piikkikammoisesta kuoriutuikin yllättäen varma ja rauhallinen pistäjä kätilön rauhallisesti ohjatessa vieressä! Toivottavasti mahdollinen kotona pistäminen tapahtuu yhtä varmalla otteella.. 

 

Pregnylin lisäksi sain positiivisen ovulaatiotestin tai irrotuspiikin laiton jälkeen käytettäväksi reseptin luteaalivaihetta tukevaan lääkkeeseen (jonka nimeä en juuri nyt muista.. ). Keltarauhashormonia se taisi kuitenkin ymmärtääkseni olla? 

 

Hurja määrä on sisäistettävää varsinkin tämänpäiväisen käynnin jälkeen, mutta mielenkiinnolla jäämme odottamaan, mitä tämä kaikki tuo tullessaan. Seuraavassa mahdollisessa kierrossa letrozolin määrä kaksinkertaistuu - joten pidemmällekin ajalle suunnitelma on jo tiedossa.

 

 

Pages