Näin luot ruokailutilaasi juhlatunnelmaa

Ruokasali on juhlakauden sosiaalinen keskus, jossa perhe ja ystävät kokoontuvat muistelemaan, juomaan, syömään ja pitämään hauskaa. Ruokailuhuoneen sisustusideat ovat tärkeä osa oikean tasapainon luomisessa juhlan tunnelman ja tyylin välillä. Vietämme niin paljon aikaa ruokasalissamme juhlapyhien aikana, joten on tärkeää saada luotua oikea tunnelma.

Tyylikkäistä pöytämaisemista ja joulupöydän keskiosista kauniisiin joulukoristeluideoihin ja valaistusvinkkeihin, ideoita on runsaasti.  Unelmoimme valkoisesta joulusta ja ruokailutilan teema on loistava tapa loihtia lomakauden taikuutta.

Luo upea juhlaympäristö tyylikkäällä valkoisella pöytämallilla, kauniilla pöytäliinalla ja vintage-vaikutteisilla kynttilänjaloilla. Ideoita ruokailutilan kalusteiden valintaan saat esimerkiksi vidaxl verkkokaupasta

Valaistus on kaiken a ja o

Hyvä vinkki on asettaa suuri lampunvarjostin suoraan ruokapöydän päälle, jotta se toimii näyttävänä keskipisteenä, ja kerrostaa valaistusta kynttilöillä luomaan lämmin ja kutsuva tunnelma. Totuus vain on, että kaikki näyttää paremmalta kynttilänvalossa. Kynttilät luovat lumoavan kauniin tanssivan liekin, joka saa ruokailutilan hehkumaan.

Varmista, että asetat erityyppisiä valaisimia ruokasaliin, jotta saat aikaan monikerroksisen, pehmeän hehkun. Tämä auttaa luomaan kodikkaan tunnelman, joka saa sinut ja vieraasi haluamaan pysyä pöydässä vaihtamassa kuulumisia vielä kauan illallisen jälkeenkin.

Kuten millä tahansa kodin alueella, valaistus on avain luomaan lämmin ja kutsuva ilmapiiri, jossa keskustelut voivat kestää pitkään yöhön. Kun sisustaa ruokasalia jouluksi, tai mihin tahansa muuhun erityiseen tilaisuuteen, kannattaa suosia maksimaalista lähestymistapaa valaistukseen, ja käyttää paljon romanttisia valonlähteitä, jotka on tyylitelty harmonisesti. Suosi lämpimän valkoisia polttimoita, koska ne ovat pehmeämpiä ja luovat rauhallisemman tunnelman.

Toinen yksinkertainen valaistus, joka muuttaa pöytäsi, on upea sarja ketjuvaloja. Ketjuvalot täydentävät täydellisesti kynttilänvalon hienovaraista hehkua ja auttavat luomaan upean juhlallisen tunnelman. Erityisesti paristokäyttöiset ketjuvalot ovat ihanteellisia saumattomaan pöytämaiseman muotoiluun, sillä akkupakkaus voidaan piilottaa näppärästi koristeiden joukkoon.

Aseta pöydän ulkopuolelle kynttilälyhdyt, pylväskynttilät tai kartiokynttilät hyllyille tai konsolipöydille ja ripusta jääpuikko- tai ketjuvalot puupalkkien ympärille tai ikkunaan.

 

Pöydän ja ruokailutilan koristelut

Koristelussa voi aloittaa valkoisesta pellavaisesta pöytäliinasta ja teemaan sopivista lautasliinoista, sekä käyttää tyylikkäitä laseja ja astioita. Helmillä tai muilla koristekivillä koristellut alustat näyttävät upeilta ja lisäävät taianomaista hehkua.

Yksi tyylivaihtoehto on sekoitus korkeita ja matalia kynttilänjalkoja sekä paljon hyvin yksinkertaisesti järjestettyjä valkoisia ja vihreitä kukkia ja lehtiä. Kukkien ei välttämättä tarvitse olla liian järjestelmällisesti aseteltuja, etenkin jos suosit luonnollisempaa tyyliä.

Kattauksen koristelua voi jatkaa sitomalla lautasliinoihin vihreitä, pieniä koristeita ja nimetyn valkoisen sydänpaikkakortin, jotta kaikki tietävät, missä he istuvat.

Viimeistele tämä ruokasalin tyyli asettamalla hopeinen seppele ikkunaan tai ripusta se ruokapöydän lähelle ja kerrosta istuimet mukavilla tekoturkistyynyillä.

Paperiset koristeet ovat helppo ja edullinen tapa lisätä väriä ja juhlatunnelmaa. Valitse tähdet, kellot tai paperikennot ja ripusta ne seinälle tai, jos sinulla on palkkikatto, se on myös täydellinen ripustuspaikka. Jalokivi- ja maustesävyiset paperikoristeet tekevät varmasti suuren vaikutuksen ruokailutilassa, jossa on ajattomia tarjoiluastioita, kimaltelevia kynttelikköjä ja viherkasveja. Lisää ketjuvaloja saadaksesi lisää kiiltoa.

Ideoita eri tyyleihin

Silmiinpistävä pöytämaisema on välttämätön joulukoristeluidea. Maksimaalisen vaikutuksen saavuttamiseksi tilan voi täyttää melko runsaastikin. Yksi neuvo ruokailutilan sisustamiseen jouluna on luoda pöytämaisema, joka ulottuu mahdollisimman pitkästi pöydän keskelle.

Keskipiste on loistava tapa lisätä wow-tekijää, mutta monikerroksisuus, joka ulottuu koko pöydän pituudelta, erottuu aina joukosta. Kynttilöiden, koristeiden ja lehtien asetteleminen eri korkeuksille on salaisuus tämän tyylin ja kauniiden luonnollisten tekstuurien viimeistelyyn.

Kulhoja ja maljakoita voidaan yhdistää pöytämaisemaan. Ne voivat olla aluksi täynnä hedelmiä tai kimaltelevia juhlakoristeita, jotka voidaan sitten korvata näyttävällä ruoalla, kun illallinen on valmis tarjoiltavaksi.

Juhlakausi vaatii maksimaalista lähestymistapaa muotoiluun ja tarjoiluun. Kun luot joulupöytääsi, aloita perinteisellä punaisten, vihreiden ja kullan vivahteiden väripaletilla. Lisää paljon vehreyttä, puisia elementtejä ja veistoksellisia kynttilänjalkoja kerrostetun ilmeen saamiseksi.

Jos haluat hieman erilaisen ruokasali-idean, kokeile ripustaa koristeltuja oksia pöytäsi yläpuolelle. Tämä on trendikäs look, joka lisää ainutlaatuista joulutunnelmaa. Luo hohdokas ja täydellinen ympäristö ripustamalla oksia pöytäsi yläpuolelle ja koristelemalla ne valitsemillasi koristeilla luodaksesi tilaan erityisen ilmeen.

Kynttilät, keijuvalot ja pehmeät tekoturkikset kuljettavat ruokailukokemuksesi todella maagiseen talven ihmemaahan.

Vaikka joulupöytäsi saattaa olla näyttelyn tähti, ruokasalissasi on paljon muita mahdollisuuksia koristella juhlaa varten, mukaan lukien ikkunat ja seinät, jonne voi myös lisätä koristeita lisäämään tunnelmaa.

Kokeile ripustaa LED-valaistu tähti ja/tai seppele ikkunoihin ja oviin täydentämään tyyliä. Seppeleet ovat helppo lisätä paikoilleen ja ne muuttavat huoneen ilmettä välittömästi. Kokeile asettaa niitä ikkunoiden, takkojen ja kamiinan reunojen ympärille sekä lipastojen päälle, oviin, valokuvakehyksiin tai peilien ympärille.

Lopuksi

Miksi koristelun tarvitsisi rajoittua vain ruokailutilaan? Sisustaminen on nautinnollista puuhaa, ja vauhtiin päästyään juhlan teemaa voi viedä ruokailutilan lisäksi muihinkin huoneisiin, kuten makuuhuoneeseen. Teemaa voi jatkaa esimeriksi sängynrungon mallista riippuen koristelemalla sängyn reunuksia köynnöksillä tai ketjuvaloilla.

koti tutoriaalit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *