Omena-korvapuustipannu
Omena-korvapuustipannu
Vaikka suurin osa ruokavaliosta koostuukin terveellisenä pitämistäni aineksista, joskus paras vaihtelu on tosi rasvaisen ja makean herkun tekeminen. Siksi päätin loman inspiroimana kokeilla kunnon mättöpannullista korvapuusteja, joista tuli tosi kuohkeita. Kannattaa siis kokeilla!
Ainekset:
1-2 omenaa pullien kanssa, kokeilin myös omena-inkivääripaistosta erikseen, jossa:
tuoretta inkivääriä maun mukaan
1rkl hunajaa
vähän kanelia
voita
taikina
3dl vettä
30g hiivaa
1 kananmuna
1tl sokeria
1tl kardemummaa
9dl Strömsbergin Myllyn vehnäjauhoja
100g voita
Täyte
75g voita
1dl sokeria
1 ½ rkl kanelia
Voiteluun
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria

- murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Kaada taikinaan puolet jauhoista sekä sulatettu voi. Lisää loput jauhot vähitellen taikinaan koko ajan sekoittaen. Anna taikinan kohota viileässä muutaman tunnin tai vedottomassa ja lämpimässä paikassa kunnes kaksinkertainen n. 30-60min.
- Kun taikina on kohonnut, kauli se ohueksi levyksi ja levitä sen pinnalle tasaisesti sokeri, voi ja kaneli. Kääri levy rullaksi ja pilko noin 3-5cm:n paloja vinosuuntaisiksi pulliksi, joista osan voi jättää yli joko pellille tai vuokaan (valurautapannu varaa lämpöä parhaiten) Kohota pullia liinan alla puoli tuntia.
- Vatkaa kananmunan joukkoon vaniljasokeri ja voitele pullat seoksella. Pilko pannuun tai vuokaan pullien seuraksi makeita omenia tai paista omenat pannulla voin, kanelin, hunajan ja inkiväärin seoksessa (pannulla paistetut omenat sopivat hyvin myös puuroon).
- Paista korvapuusteja 225-asteisessa uunissa n. 10-15 min. Itse käytin uunia, joka tekee pullista kosteita, mutta tavallisessa kiertoilmauunissa omenat lisäävät pulliin kosteutta. Tarvittaessa voi uunin pohjalle heittää myös desin verran vettä paiston alussa, jotta pullat saavat ”kiviuuni” olosuhteet.