chiasämpylät

Testissä Strömsbergin Myllyn uusi Linnanherran sämpyläjauhosekoitus. Vehnää, spelttiä, kurpitsan- ja chian siemeniä sisältävistä jauhoista saa runsaskuituisia sämpylöitä, joissa on pähkinäinen maku. Kannattaa kokeilla!

 

Ohje (n.16-20 sämpylää):

0,5l vettä

50g hiivaa

1rkl hunajaa

2tl suolaa

6-7dl Strömsbergin Myllyn Linnanherran sämpyläjauhoja

0,5dl öljyä

Sekoita hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot seokseen vähitellen, sillä chiasiemeniä sisältävä taikina turpoaa ja jauhojen määrää on helpompi arvioida. Lisää öljy ja kohota n.30 min (kuivahiivalla n. tunti)

Leivo sämpylät ja kohota jälleen n. 10min (kuivahiivalla 20min) ja paista 230c n. 15-20min. Nauti sämpylät tuoreina!

hyvinvointi ruoka-ja-juoma terveys hyva-olo