chiasämpylät
Testissä Strömsbergin Myllyn uusi Linnanherran sämpyläjauhosekoitus. Vehnää, spelttiä, kurpitsan- ja chian siemeniä sisältävistä jauhoista saa runsaskuituisia sämpylöitä, joissa on pähkinäinen maku. Kannattaa kokeilla!
Ohje (n.16-20 sämpylää):
0,5l vettä
50g hiivaa
1rkl hunajaa
2tl suolaa
6-7dl Strömsbergin Myllyn Linnanherran sämpyläjauhoja
0,5dl öljyä
Sekoita hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot seokseen vähitellen, sillä chiasiemeniä sisältävä taikina turpoaa ja jauhojen määrää on helpompi arvioida. Lisää öljy ja kohota n.30 min (kuivahiivalla n. tunti)
Leivo sämpylät ja kohota jälleen n. 10min (kuivahiivalla 20min) ja paista 230c n. 15-20min. Nauti sämpylät tuoreina!