Fougasse-ruis-hiivaleipä

 

Tämä leipä sopii hyvin keiton tai padan kaveriksi. Kannattaa kokeilla!

Ainekset

  • 4dl Strömsbergin Myllyn riihiruisjauhoja
  • 4dl Strömsbergin Myllyn hiivaleipäjauhoja
  • 1dl  Strömsbergin Myllyn vehnäjauhoja
  • Pala hiivaa
  • 5dl vettä
  • 3tl suolaa
  • 3rkl oliiviöljyä

  1. Vaivaa 5m. Sekoita ainekset kerralla. Kohota liinan alla 1,5h.
  2. Muotoile taikinasta 2 leipää, vaivaa 5m. Kohota ilman liinaa 30m.
  3. Paista 250c 10m -> lisää öljyn, yrttien ja suolan seos ja heitä 1dl vettä uunin pohjalle -> paista 10-15m.
Yrttien ja suolan seos leivän pinnalla antaa makua

hyvinvointi ruoka-ja-juoma terveys hyva-olo