Grillileipä
Pitkään kohotettava isokokoinen leipä riittää hyvin pitkäksi aikaa ja on varmasti täyttävä kuituisen koostumuksensa ansiosta. Jos grillin lämpötiloihin tarvittavaa astiaa ei löydy, leivän voi valmistaa myös litteämpänä parilalla. Kannattaa kokeilla!
Ainekset:
2,5dl Strömsbergin Myllyn spelttivehnä (150g)
2,5dl Strömsbergin Myllyn appelsiinijauhoa (150g)
1dl Strömsbergin Myllyn talvilesettä (50g)
2dl Strömsbergin Myllyn täyskaura (130g)
2dl Strömsbergin Myllyn vehnäjauhoja (100g)
5dl vettä
3-5tl suolaa (itse laitoin 4)
1 pussi kuivahiivaa
- sekoita vesi, hiiva ja suola. Lisää jauhot ja anna taikinan kohota yön yli huoneenlämmössä (n.10-12h)
- Siirrä taikina seuraavana aamuna jauhotetulle pöydälle ja peitä liinalla taas kohoamaan kahden tunnin ajaksi.
- Lämmitä grilli padan kanssa noin vartin ajan 250 asteeseen. Lisää öljy padan pohjalle ja Kaada kohotettu taikina kuumaan pataan ja paista leipää padan kannen alla 30 min. Ota sitten kansi pois ja paista 15 min.
- Leipä on parasta valmiina syötynä, ja reseptiä voi soveltaa hampurilaissämpylöihin.