härkislihapullat
Tänään päätin haastaa perinteisiä lihapullia ja käyttää proteiinin lähteenä jauhoja. Tuloksena sain vähän pähkinältä maistuvia pullia, joiden 2dl härkäpapujauhoista löytyy noin 60g proteiinia (fineli).
Ohje
ainekset:
- 2dl Strömsbergin Myllyn härkäpapujauhoa
- 2 kevätsipulia tai tavallista sipulia
- 1tl paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa
- 2rkl soijakastiketta
- tuoretta persilijaa
- sieniä (jos tykkää, itse lisäsin kanttarelleja)
- oliiviöljyä
- 4dl vettä
- turvota jauhoja vedessä n.10min ja paista sillä aikaa sipulit ja sienet oliiviöljyssä
- kun jauhot ovat turvonneet, lisää ne sienten sekä sipulien joukkoon pannulle, lisää mausteet sekä persilija ja paista, kunnes seos on tarpeeksi kiinteää muotoiltavaksi.
- muotoile seoksesta pullia, siirrä pellille ja paista uunin keskitasolla n.200 asteessa 15-20minuuttia.