härkislihapullat

Tänään päätin haastaa perinteisiä lihapullia ja käyttää proteiinin lähteenä jauhoja. Tuloksena sain vähän pähkinältä maistuvia pullia, joiden 2dl härkäpapujauhoista löytyy noin 60g proteiinia (fineli).

Ohje

ainekset:

  • 2dl Strömsbergin Myllyn härkäpapujauhoa
  • 2 kevätsipulia tai tavallista sipulia
  • 1tl paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa
  • 2rkl soijakastiketta
  • tuoretta persilijaa
  • sieniä (jos tykkää, itse lisäsin kanttarelleja)
  • oliiviöljyä
  • 4dl vettä
  1. turvota jauhoja vedessä n.10min ja paista sillä aikaa sipulit ja sienet oliiviöljyssä
  2. kun jauhot ovat turvonneet, lisää ne sienten sekä sipulien joukkoon pannulle, lisää mausteet sekä persilija ja paista, kunnes seos on tarpeeksi kiinteää muotoiltavaksi.
  3. muotoile seoksesta pullia, siirrä pellille ja paista uunin keskitasolla n.200 asteessa 15-20minuuttia.

hyvinvointi ruoka-ja-juoma terveys liikunta