Jouluinen punajuurileipä

Jouluinen punajuurileipä on nopea ja helppo juuresleipä, joka sopii täydellisesti jouluun! Strömsbergin Myllyn jauhot antavat leivälle täyttävän ja pehmeän koostumuksen!

Ohje

3 punajuurta

2rkl suolaa

2rkl hunajaa

6dl Strömsbergin Myllyn grahamjauhoja

n.3dl Strömsbergin Myllyn vehnäjauhoja

1pss kuivahiivaa

 

 

  1. keitä punajuuret niin, että vesi juuri ja juuri peittää juurekset. Soseuta punajuuret keittoliemen kanssa (jos alle 5dl lisää vettä)
  2. lisää punajuurisoseeseen hunaja, suola, kuivahiiva ja jauhot. Vaivaa taikinaa n. 10min ja kohota huoneenlämmössä 30min.
  3. muotoile taikinasta kaksi leipää tai halutessasi voit korvata seoksen Strömsbergin Myllyn sämpyläjauhoilla ja tehdä pienempiä leipäsiä. Kohota huoneenlämmössä 30-40min.
  4. paista 230 asteessa n.10min ja alenna uunin lämpö 200 asteeseen. Paista matalammassa lämpötilassa 35-40min.
  5. Tarjoa jouluisen punertava leipä tyrnimarjahyytelön tai muun valitsemasi päällisen kanssa!

 

hyvinvointi terveys hyva-olo ruoka-ja-juoma