Jouluinen punajuurileipä
Jouluinen punajuurileipä on nopea ja helppo juuresleipä, joka sopii täydellisesti jouluun! Strömsbergin Myllyn jauhot antavat leivälle täyttävän ja pehmeän koostumuksen!
Ohje
3 punajuurta
2rkl suolaa
2rkl hunajaa
6dl Strömsbergin Myllyn grahamjauhoja
n.3dl Strömsbergin Myllyn vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
- keitä punajuuret niin, että vesi juuri ja juuri peittää juurekset. Soseuta punajuuret keittoliemen kanssa (jos alle 5dl lisää vettä)
- lisää punajuurisoseeseen hunaja, suola, kuivahiiva ja jauhot. Vaivaa taikinaa n. 10min ja kohota huoneenlämmössä 30min.
- muotoile taikinasta kaksi leipää tai halutessasi voit korvata seoksen Strömsbergin Myllyn sämpyläjauhoilla ja tehdä pienempiä leipäsiä. Kohota huoneenlämmössä 30-40min.
- paista 230 asteessa n.10min ja alenna uunin lämpö 200 asteeseen. Paista matalammassa lämpötilassa 35-40min.
- Tarjoa jouluisen punertava leipä tyrnimarjahyytelön tai muun valitsemasi päällisen kanssa!