Juuresrieska
Koska pitkin talvea tulee vedettyä paljon juureksia eri muodoissa, jämistä voi tehdä eri variaatioita. Tällä kertaa päätin kokeilla perunasta tehtyä rieskaa ja tulos oli tosi hyvä.
Ainekset:
3dl perunasosetta
1tl suolaa
1 kananmuna
1-1,5dl Strömsbergin Myllyn ohrajauhoa täysjyväohrasta
2dl-reilu 2dl Strömsbergin Myllyn vehnäjauhoa
- Laita uuni lämpenemään 275c.
- Sekoita kaikki ainekset kerralla taikinaksi
- Muotoile raikinasta pieniä palloja ja painele ne ohueksi pellillä. Taikinaa on helpompi muotoilla, kun on kastellut kädet.
- Pistele ohuet rieskat haarukalla ja paista n. 10-15min. Kannattaa seurata tarkkaan, sillä liian kuumassa uunissa ja tosi ohuina rieskat palavat helposti.
Rieskoja voi tehdä eri juuressoseista, mutta liian vetinen sose saattaa rikkoa taikinaa. Kannattaa siis muokata koostumusta ja kokeilla, mikä yhdistelmä toimii parhaiten! Itsellä parhaat juurekset olivat peruna, palsternakka ja bataatti.

Kommentointi suljettu väliaikaisesti.