Kauraleivät

Tänään päätin kokeilla Strömsbergin Myllyn kaurajuhosekoitusta ja lisätä mukaan Back on Trackin WellAware tyrnirouhetta. Nopeasti valmistuvat leivät ovat todella täyttäviä! Juuri täyskaura jauhoseokselle tehty resepti on nähtävillä myös Myllyn reseptisivulla @strömsberginmyllynreseptit!

Ainekset:

8dl Strömsbergin Myllyn Täyskaura jauhoseosta (sisältää psylliumin)

1,5tl suolaa

25g tuorehiivaa

1rkl hunajaa

2rkl WellAware – tyrnirouhetta

5dl vettä

  1. Liuota tuorehiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen veteen ja lisää jauhot (kaura paakkuuntuu helposti, joten kannattaa lisätä vähän kerrallaan) kohota liinan alla 45min.
  2. nostele taikina pellille leivinpaperin päälle ja taputtele sämpylöiksi (taikina saa olla melko löysää, joten tämä on paras taktiikka) sämpylöitä kannattaa muotoilla mahdollisimman vähän, ettei taikina menettäisi ilmavuutta.
  3. Kohota sämpylöitä ilman liinaa noin tunnin verran ja paista ne 225-asteisessa uunissa n.20-30min. Sämpylöitä ei kannata peittää paistamisen jälkeen liinalla.
sämpylöitä ei kannata vaivata, jotta ne eivät menettäisi ilmavuutta

Valmiit kaurasämpylät kannattaa syödä tuoreena ja säilyttää jääkaapissa. Kaura on rakeisen koostumuksensa takia hankala leivottava, mutta psylliumin ansiosta jauhoseoksen koostumus paranee ja leivistä tulee yhtenäisiä sekä kuohkeita. Jauhoseoksessa kauraa on myös eri muodoissa mikä lisää sen ravintoarvoa ja pitää energiatasot yllä pitkään. Kauraleipä on siis vaaleudestaan huolimatta todellinen täysjyvätuote!

Täyskaura jauhoseos sisältää kauraa eri muodoissa

hyvinvointi hyva-olo terveys ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.