Kaurasämpylät
Nämä sämpylät menevät hyvin keiton lisukkeena ja sopivat hyvin Helsingin Meijeriliikkeen juuston kanssa! Kannattaa kokeilla!
Ainekset:
8dl Strömsbergin Myllyn täyskaura jauhoseosta
2 tl suolaa
25g tuorehiivaa (toimii myös kuivahiivalla, kohotusaika hieman pitenee)
1rkl hunajaa
5dl vettä
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. sekoita muut ainekset. Älä vaivaa taikinaa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 45min (tai laita jääkaappiin päiväksi ja tee loppuun illalla).
- muotoile leipäset jauhoja apuna käyttäen tai jos koostumus notkea, lusikalla (itse otin kahdella lusikalla ja muotoilin pellillä). Pääasia, että taikina ei menetä ilmavuutta ylimääräisestä muotoilemisesta ja vaivaamisesta.
- Kohota taikinaa n. tunnin verran ilman liinaa.
- Paista leipäset 225 asteessa n.20min (riippuen uunista). Älä peitä leipäsiä paistamisen jälkeen liinalla!

Leivät sopivat hyvin Helsingin Meijeriliikkeen juuston kanssa. Kauraleipäset säilyvät parhaiten paperipussissa.