Kaurasämpylät

Nämä sämpylät menevät hyvin keiton lisukkeena ja sopivat hyvin Helsingin Meijeriliikkeen juuston kanssa! Kannattaa kokeilla!

Ainekset:

8dl Strömsbergin Myllyn täyskaura jauhoseosta

2 tl suolaa

25g tuorehiivaa (toimii myös kuivahiivalla, kohotusaika hieman pitenee)

1rkl hunajaa

5dl vettä

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. sekoita muut ainekset. Älä vaivaa taikinaa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 45min (tai laita jääkaappiin päiväksi ja tee loppuun illalla).
  2. muotoile leipäset jauhoja apuna käyttäen tai jos koostumus notkea, lusikalla (itse otin kahdella lusikalla ja muotoilin pellillä). Pääasia, että taikina ei menetä ilmavuutta ylimääräisestä muotoilemisesta ja vaivaamisesta.
  3. Kohota taikinaa n. tunnin verran ilman liinaa.
  4. Paista leipäset 225 asteessa n.20min (riippuen uunista). Älä peitä leipäsiä paistamisen jälkeen liinalla!
Tämä uutuusjuusto riittää useammaksi viikoksi, sillä yhdestä palasta saa makua koko leivälle. Lauttasaari -juuston salaisuus on sen pitkä kypsytysaika. Tämä juusto saavuttaa parhaan makunsa nopeimmillaan kahdessa kuukaudessa!

 

Leivät sopivat hyvin Helsingin Meijeriliikkeen juuston kanssa. Kauraleipäset säilyvät parhaiten paperipussissa.

hyvinvointi ruoka-ja-juoma terveys hyva-olo