Kaurasuurimopuuro ja hunajaomenat
Tänään päätin kokeilla Strömsbergin Myllyn kaurasuurimoita sekä uusia Ylimyllärin kauramuroja. Kuvassa lisäsin myös Strömsbergin Myllyn Piikatytön Muroja, joissa kauran lisäksi karpaloa.Murojen lisäksi paistoin päälle omenoita. Muokkasin reseptin tähän värikkääseen puuroon hannan soppa -ruokablogista.
Ainekset:
2dl Strömsbergin Myllyn kaurasuurimoita
2dl vettä
8dl sokeroimatonta manteli- tai kauramaitoa
1tl suolaa
Turvota kaurasuurimoita vedessä muutama minuutti (itsellä pehmenenivät alle kymmenessä minuutissa)
Kun vesi on imeytynyt kaurasuurimoihin, kiehauta kattilassa manteli- tai kauramaito. Lisää turvonneet kaurasuurimot veden kanssa ja hauduta kannen alla noin tunti välillä sekoittaen.
Mausta puuro suolalla ja tarjoile Strömsbergin Myllyn murojen sekä hunajaomenoiden kanssa.

Hunajaomenat
4 kotimaista omenaa
2rkl voita (käytin kasvipohjaista, mutta kaikki sopii)
1 rkl hunajaa
+ yksi rkl tuoretta inkivääriä (ei pakollinen)
reilu hyppysellinen kanelia tai vaihtoehtoisesti yksi kanelitanko
- Leikkaa omenat lohkoiksi (en itse kuorinut)
- Kuumenna voi pannulla ja lisää sokeri ja kaneli (voit myös lisätä inkivääriä jos haluat). Lisää hedelmälohkot pannulle ja paista muutama minuutti, kunnes hedelmät ovat pehmenneet. Tarjoile puuron kanssa.