Kaurasuurimopuuro ja hunajaomenat

Tänään päätin kokeilla Strömsbergin Myllyn kaurasuurimoita sekä uusia Ylimyllärin kauramuroja. Kuvassa lisäsin myös Strömsbergin Myllyn Piikatytön Muroja, joissa kauran lisäksi karpaloa.Murojen lisäksi paistoin päälle omenoita. Muokkasin reseptin tähän värikkääseen puuroon hannan soppa -ruokablogista.

Ainekset:

2dl Strömsbergin Myllyn kaurasuurimoita

2dl vettä

8dl sokeroimatonta manteli- tai kauramaitoa

1tl suolaa

Turvota kaurasuurimoita vedessä muutama minuutti (itsellä pehmenenivät alle kymmenessä minuutissa)

Kun vesi on imeytynyt kaurasuurimoihin, kiehauta kattilassa manteli- tai kauramaito. Lisää turvonneet kaurasuurimot veden kanssa ja hauduta kannen alla noin tunti välillä sekoittaen.

Mausta puuro suolalla ja tarjoile Strömsbergin Myllyn murojen sekä hunajaomenoiden kanssa.

murot muropaketti
Strömsbergin Myllyn kauramuroissa ei ole lainkaan lisättyä sokeria tai muita lisä- tai säilöntäaineita. Kuvassa karpaloa sisältävä Piikatytön Murot, maustamattomat Ylimyllärin Murot sekä takana mustaherukkaa sisältävä Renkipojan Murot

 

Hunajaomenat

4 kotimaista omenaa

2rkl voita (käytin kasvipohjaista, mutta kaikki sopii)

1 rkl hunajaa

+ yksi rkl tuoretta inkivääriä (ei pakollinen)

reilu hyppysellinen kanelia tai vaihtoehtoisesti yksi kanelitanko

  1. Leikkaa omenat lohkoiksi (en itse kuorinut)
  2. Kuumenna voi pannulla ja lisää sokeri ja kaneli (voit myös lisätä inkivääriä jos haluat). Lisää hedelmälohkot pannulle ja paista muutama minuutti, kunnes hedelmät ovat pehmenneet. Tarjoile puuron kanssa.

hyvinvointi ruoka-ja-juoma terveys hyva-olo