Mansikkakakku

Tämä mansikkakakku kestää kuljetusta ja siitä riittää hyvin viidelle henkilölle tai useamalle! Kannattaa kokeilla!

 

ainekset:

pohja:

4 kananmunaa

1,5dl sokeria

1dl Strömsbergin Myllyn vehnäjauhoja

1dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

vuoka: 

mantelijauhetta

voita

täyte ja kuorrutus:

n. 4dl kuohukermaa

2tl vanilijasokeria

1tl tomusokeria

1rkl sokeria

n. 5dl mansikoita

kostutus:

1dl mantelimaitoa

1tl vanilijasokeria

koristelu:

tuoreita mustikoita ja sitruunamelissaa

  1. vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään valkoiseksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi tiheää, kun sen pintaan jää lusikasta jälki. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon.
  2. voitele ja lisää mantelijauhe vuokaan. Lisättyäsi taikinan tasoita sen pinta ja paista uunin alatasolla 30-35min uunista riippuen 175 asteessa. Pohja on valmis sen värin muuttuessa kullanruskeaksi.
  3. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se leipäveitsellä kolmeen osaan ja kostuta mantelimaito-vanilijasokeriseoksella.
  4. Valmista täyte. vatkaa 2dl kermaa ja sokerit vaahdoksi ja paloittele n.3dl mansikoita joukkoon. Levitä kerma-mansikkaseos kahden alimman kakkupohjakerroksen päälle.Aseta kerrokset päällekäin. Kakkua voi painaa hiukan keskeltä, jotta täyte leviää reunoille. Kerman koostumuksesta riippuen kannattaa tehdä lisää täytettä jos loppuu kesken.
  5. Vatkaa 2dl kermaa ja sokerit ja levitä vaahto ylimmän pohjan päälle. Lisää mansikat ja (jos on) mustikat sekä sitruunamelissa.

Valmis kakku säilyy hyvin yön yli jääkaapissa ja kulkee avattavassa vuoassa helposti mukana.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Terveys