Nopeat mukikakut mikrosssa

 

 

Mukikakut ovat siitä käteviä, että niiden valmistamiseen ei mene kuin muutama minuutti. Kakkutaikinaan voi myös laittaa periaatteessa ihan mitä tahansa suklaasta ja marjoista hedelmiin tai karkkiin. Lisäksi voi olla varma, ettei leivonnaisia kerry yhtään ylimääräisiä haaskattavaksi. Kannattaa kokeilla!

 

Ainekset (2 annosta):

 

  • 2rkl hunajaa
  • 4rkl auringonkukka- tai muuta juoksevaa öljyä/voita
  • 3rkl WellAware-marjarouhetta (ruusunmarja, tyrni)
  • 1,5dl Strömsbergin Myllyn vehnäjauhoja
  • 2rkl mantelimaitoa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa

 

  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja annostele voideltuihin ja jauhotettuihin mukeihin (n.1,5dl) niin, että kakulle jää runsaasti kohoamisvaraa (noin puolet)
  2. Kypsennä mikrosta riippuen n. 1–1,5min. Kakku kohoaa nopeasti, joten se on valmista heti kun kohoaminen pysähtyy.

 

Kapea muki antaa kakuille hyvän kohoamisvaran ja kakuista tuli yllättävän ilmavia. Myös marjajauheet ja hunaja antoivat kakuille hyvää lisämakua. Kannattaa kokeilla!

hyvinvointi ruoka-ja-juoma hyva-olo terveys