nopeat sämpylät
Nämä sämpylät eivät tarvitse hiivaa tai aikaa, sillä ne valmistetaan leivinjauheen avulla ilman erillistä kohottamista. Tämä resepti sopii silloin, kun tekee mieli tuoreena syötävää leipää alle puolen tunnin varoajalla. Kannattaa kokeilla!
ainekset:
1rkl leivinjauhetta
1/2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2dl Strömsbergin Myllyn vehnäjauhoja
1dl Strömsbergin Myllyn karkeita ruisjauhoja
2dl Strömsbergin Myllyn kaurajauhoja (laitoin myös herkkuleseitä, jossa kuivattuja marjoja)
3dl vettä
lisäksi: Back on Trackin WellAware tyrni- ja ruusunmarjarouhetta
- sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää vettä kunnes taikina on tarpeeksi löysää. Itsellä tästä määrästä sai 12 sämpylää. Taikina saattaa olla koostumuksesta riippuen melko löysää, joten nostelin sämpylät pellille lusikan avulla ja leivät pysyivät hyvin kasassa.
- Paista uunista riippuen 200-215 asteessa n. 15-20 min.
Monipuolisesti erilaisilla kuitupitoisilla jauhosekoituksilla täytetyt sämpylät ovat todella hyviä heti lämpiminä syötynä ja ne säilyvät parhaiten jääkaapissa. Kannattaa kokeilla!