Grillileipä

Pitkään kohotettava isokokoinen leipä riittää hyvin pitkäksi aikaa ja on varmasti täyttävä kuituisen koostumuksensa ansiosta. Jos grillin lämpötiloihin tarvittavaa astiaa ei löydy, leivän voi valmistaa myös litteämpänä parilalla. Kannattaa kokeilla!

Ainekset:

2,5dl Strömsbergin Myllyn spelttivehnä (150g)

2,5dl Strömsbergin Myllyn appelsiinijauhoa (150g)

1dl Strömsbergin Myllyn talvilesettä (50g)

2dl Strömsbergin Myllyn täyskaura (130g)

2dl Strömsbergin Myllyn vehnäjauhoja (100g)

5dl vettä

3-5tl suolaa (itse laitoin 4)

1 pussi kuivahiivaa

  1. sekoita vesi, hiiva ja suola. Lisää jauhot ja anna taikinan kohota yön yli huoneenlämmössä (n.10-12h)
  2. Siirrä taikina seuraavana aamuna jauhotetulle pöydälle ja peitä liinalla taas kohoamaan kahden tunnin ajaksi.
  3. Lämmitä grilli padan kanssa noin vartin ajan 250 asteeseen. Lisää öljy padan pohjalle ja Kaada kohotettu taikina kuumaan pataan ja paista leipää padan kannen alla 30 min. Ota sitten kansi pois ja paista 15 min.
  4. Leipä on parasta valmiina syötynä, ja reseptiä voi soveltaa hampurilaissämpylöihin.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys

nopeat sämpylät

Nämä sämpylät eivät tarvitse hiivaa tai aikaa, sillä ne valmistetaan leivinjauheen avulla ilman erillistä kohottamista. Tämä resepti sopii silloin, kun tekee mieli tuoreena syötävää leipää alle puolen tunnin varoajalla. Kannattaa kokeilla!

ainekset:

1rkl leivinjauhetta

1/2 rkl hunajaa

1 tl suolaa

2dl Strömsbergin Myllyn vehnäjauhoja

1dl Strömsbergin Myllyn karkeita ruisjauhoja

2dl Strömsbergin Myllyn kaurajauhoja (laitoin myös herkkuleseitä, jossa kuivattuja marjoja)

3dl vettä

lisäksi: Back on Trackin WellAware tyrni- ja ruusunmarjarouhetta

  1. sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää vettä kunnes taikina on tarpeeksi löysää. Itsellä tästä määrästä sai 12 sämpylää. Taikina saattaa olla koostumuksesta riippuen melko löysää, joten nostelin sämpylät pellille lusikan avulla ja leivät pysyivät hyvin kasassa.
  2. Paista uunista riippuen 200-215 asteessa n. 15-20 min.

Monipuolisesti erilaisilla kuitupitoisilla jauhosekoituksilla täytetyt sämpylät ovat todella hyviä heti lämpiminä syötynä ja ne säilyvät parhaiten jääkaapissa. Kannattaa kokeilla!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Terveys