Omena-korvapuustipannu

Omena-korvapuustipannu

Vaikka suurin osa ruokavaliosta koostuukin terveellisenä pitämistäni aineksista, joskus paras vaihtelu on tosi rasvaisen ja makean herkun tekeminen. Siksi päätin loman inspiroimana kokeilla kunnon mättöpannullista korvapuusteja, joista tuli tosi kuohkeita. Kannattaa siis kokeilla!

Ainekset:

1-2 omenaa pullien kanssa, kokeilin myös omena-inkivääripaistosta erikseen, jossa:

tuoretta inkivääriä maun mukaan

1rkl hunajaa

vähän kanelia

voita

taikina

3dl vettä

30g hiivaa

1 kananmuna

1tl sokeria

1tl kardemummaa

9dl Strömsbergin Myllyn vehnäjauhoja

100g voita

Täyte

75g voita

1dl sokeria

1 ½ rkl kanelia

Voiteluun

1 kananmuna

1tl vaniljasokeria

Pinnalle Tomusokeria
  1. murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Kaada taikinaan puolet jauhoista sekä sulatettu voi. Lisää loput jauhot vähitellen taikinaan koko ajan sekoittaen. Anna taikinan kohota viileässä muutaman tunnin tai vedottomassa ja lämpimässä paikassa kunnes kaksinkertainen n. 30-60min.
  1. Kun taikina on kohonnut, kauli se ohueksi levyksi ja levitä sen pinnalle tasaisesti sokeri, voi ja kaneli. Kääri levy rullaksi ja pilko noin 3-5cm:n paloja vinosuuntaisiksi pulliksi, joista osan voi jättää yli joko pellille tai vuokaan (valurautapannu varaa lämpöä parhaiten) Kohota pullia liinan alla puoli tuntia.
  1. Vatkaa kananmunan joukkoon vaniljasokeri ja voitele pullat seoksella. Pilko pannuun tai vuokaan pullien seuraksi makeita omenia tai paista omenat pannulla voin, kanelin, hunajan ja inkiväärin seoksessa (pannulla paistetut omenat sopivat hyvin myös puuroon).
  1. Paista korvapuusteja 225-asteisessa uunissa n. 10-15 min. Itse käytin uunia, joka tekee pullista kosteita, mutta tavallisessa kiertoilmauunissa omenat lisäävät pulliin kosteutta. Tarvittaessa voi uunin pohjalle heittää myös desin verran vettä paiston alussa, jotta pullat saavat ”kiviuuni” olosuhteet.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Terveys

Juuresrieska

Koska pitkin talvea tulee vedettyä paljon juureksia eri muodoissa, jämistä voi tehdä eri variaatioita. Tällä kertaa päätin kokeilla perunasta tehtyä rieskaa ja tulos oli tosi hyvä.

Ainekset:

3dl perunasosetta

1tl suolaa

1 kananmuna

1-1,5dl Strömsbergin Myllyn ohrajauhoa täysjyväohrasta

2dl-reilu 2dl Strömsbergin Myllyn vehnäjauhoa

  1. Laita uuni lämpenemään 275c.
  2. Sekoita kaikki ainekset kerralla taikinaksi
  3. Muotoile raikinasta pieniä palloja ja painele ne ohueksi pellillä. Taikinaa on helpompi muotoilla, kun on kastellut kädet.
  4. Pistele ohuet rieskat haarukalla ja paista n. 10-15min. Kannattaa seurata tarkkaan, sillä liian kuumassa uunissa ja tosi ohuina rieskat palavat helposti.

Rieskoja voi tehdä eri juuressoseista, mutta liian vetinen sose saattaa rikkoa taikinaa. Kannattaa siis muokata koostumusta ja kokeilla, mikä yhdistelmä toimii parhaiten! Itsellä parhaat juurekset olivat peruna, palsternakka ja bataatti.

Rieskoista kannattaa tehdä ohuita
Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Terveys