Overnight oats

Strömsbergin Myllyn kaurasuurimot ovat täysin käsittelemättömiä eikä niihin ole lisätty ylimääräisiä säilöntä- tai lisäaineita. Kuitupitoista energiaa suurimoista saa esimerkiksi yön yli haudutettavan puuron muodossa. Kannattaa kokeilla!

ainekset:

2dl Strömsbergin Myllyn kaurasuurimoita

1tl suolaa

1.5l maitoa (itse käytin kauramaitoa, mutta tällä ei merkitystä)

2rkl rypsiöljyä

  1. Puuroseoksen voi valmistaa joko hauduttamalla suurimoita sellaisenaan uunissa maidon kanssa tai vaihtoehtoisesti liottamalla ensin vedessä huoneenlämmössä yön yli ja keittämällä sen jälkeen maidon kanssa liedellä n. tunnin. Jos liotat ensin huoneenlämmössä, lisää vettä n. puolet enemmän.Valuta vesi pois ennen keittämistä.
  2. Valmis puuro on täyttävä ja 2dl suurimoita riittää pitkälle. Sovelsin reseptin @strömsberginmyllynreseptit ryhmästä, kannattaa ottaa haltuun uusien terveellisten tuotteiden varalta!

 

hyvinvointi ruoka-ja-juoma liikunta hyva-olo

chiasämpylät

Testissä Strömsbergin Myllyn uusi Linnanherran sämpyläjauhosekoitus. Vehnää, spelttiä, kurpitsan- ja chian siemeniä sisältävistä jauhoista saa runsaskuituisia sämpylöitä, joissa on pähkinäinen maku. Kannattaa kokeilla!

 

Ohje (n.16-20 sämpylää):

0,5l vettä

50g hiivaa

1rkl hunajaa

2tl suolaa

6-7dl Strömsbergin Myllyn Linnanherran sämpyläjauhoja

0,5dl öljyä

Sekoita hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot seokseen vähitellen, sillä chiasiemeniä sisältävä taikina turpoaa ja jauhojen määrää on helpompi arvioida. Lisää öljy ja kohota n.30 min (kuivahiivalla n. tunti)

Leivo sämpylät ja kohota jälleen n. 10min (kuivahiivalla 20min) ja paista 230c n. 15-20min. Nauti sämpylät tuoreina!

hyvinvointi ruoka-ja-juoma terveys hyva-olo