Kaurasuurimopuuro ja hunajaomenat

Tänään päätin kokeilla Strömsbergin Myllyn kaurasuurimoita sekä uusia Ylimyllärin kauramuroja. Kuvassa lisäsin myös Strömsbergin Myllyn Piikatytön Muroja, joissa kauran lisäksi karpaloa.Murojen lisäksi paistoin päälle omenoita. Muokkasin reseptin tähän värikkääseen puuroon hannan soppa -ruokablogista.

Ainekset:

2dl Strömsbergin Myllyn kaurasuurimoita

2dl vettä

8dl sokeroimatonta manteli- tai kauramaitoa

1tl suolaa

Turvota kaurasuurimoita vedessä muutama minuutti (itsellä pehmenenivät alle kymmenessä minuutissa)

Kun vesi on imeytynyt kaurasuurimoihin, kiehauta kattilassa manteli- tai kauramaito. Lisää turvonneet kaurasuurimot veden kanssa ja hauduta kannen alla noin tunti välillä sekoittaen.

Mausta puuro suolalla ja tarjoile Strömsbergin Myllyn murojen sekä hunajaomenoiden kanssa.

murot muropaketti
Strömsbergin Myllyn kauramuroissa ei ole lainkaan lisättyä sokeria tai muita lisä- tai säilöntäaineita. Kuvassa karpaloa sisältävä Piikatytön Murot, maustamattomat Ylimyllärin Murot sekä takana mustaherukkaa sisältävä Renkipojan Murot

 

Hunajaomenat

4 kotimaista omenaa

2rkl voita (käytin kasvipohjaista, mutta kaikki sopii)

1 rkl hunajaa

+ yksi rkl tuoretta inkivääriä (ei pakollinen)

reilu hyppysellinen kanelia tai vaihtoehtoisesti yksi kanelitanko

  1. Leikkaa omenat lohkoiksi (en itse kuorinut)
  2. Kuumenna voi pannulla ja lisää sokeri ja kaneli (voit myös lisätä inkivääriä jos haluat). Lisää hedelmälohkot pannulle ja paista muutama minuutti, kunnes hedelmät ovat pehmenneet. Tarjoile puuron kanssa.
Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Terveys

härkislihapullat

Tänään päätin haastaa perinteisiä lihapullia ja käyttää proteiinin lähteenä jauhoja. Tuloksena sain vähän pähkinältä maistuvia pullia, joiden 2dl härkäpapujauhoista löytyy noin 60g proteiinia (fineli).

Ohje

ainekset:

  • 2dl Strömsbergin Myllyn härkäpapujauhoa
  • 2 kevätsipulia tai tavallista sipulia
  • 1tl paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa
  • 2rkl soijakastiketta
  • tuoretta persilijaa
  • sieniä (jos tykkää, itse lisäsin kanttarelleja)
  • oliiviöljyä
  • 4dl vettä
  1. turvota jauhoja vedessä n.10min ja paista sillä aikaa sipulit ja sienet oliiviöljyssä
  2. kun jauhot ovat turvonneet, lisää ne sienten sekä sipulien joukkoon pannulle, lisää mausteet sekä persilija ja paista, kunnes seos on tarpeeksi kiinteää muotoiltavaksi.
  3. muotoile seoksesta pullia, siirrä pellille ja paista uunin keskitasolla n.200 asteessa 15-20minuuttia.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys