Pinaattiletut
Ajattelin jakaa näin ensialkuun yksinkertaisen ohjeen, jota olen itse käyttänyt ja soveltanut treenien lomassa. Pinaattiletut valmistuvat nopeasti. Ne ovat helposti sulavaa ruokaa, jonka saa pakattua mukaan ja jossa on etenkin helteessä (katso aiempi kirjoitus) tärkeitä ravintoaineita, kuten rautaa. Maultaan miedot letut voi myös täyttää miten haluaa! Itsellä yleisimmät vaihtoehdot ovat tonnikala, raejuusto tai kananmuna, mutta yhtä hyvin väliin sopivat sienet, tempe tai kuivempi savutofu. Letun ohjeet ovat seuraavat:
1-2tl suolaa
3dl kaurajauhoja
1dl Back on Track -pinaattijauhetta
1 tl kärjellinen leivinjauhetta
3 kananmunaa
2,5dl maitoa (itse tein mantelimaidosta, joka saattaa olla juoksevampaa)
työvaiheet:
1. Sekoita kuivat aineet ja lisää munat sekä maito.
2. Paista letut 1-2min/puoli. Itse käytin paistamisessa oliiviöljyä, sillä siitä saa samalla vähän makua. öljyn koostumus ei haittaa, kun taikina on muutenkin tosi juoksevaa. Pyrin paistamaan ohuita, mutta leveitä lettuja tosi kuumalla liedellä. Pinaatti on parasta pistää sekaan valmiiksi jauhettuna, koska lettu hajoaa Tuoreesta pinaatista ja siihen on hankalaa lisätä täytteitä. Jauhettuna kropan on muutenkin helpompi käsitellä ja hyödyntää tarvittavat ravintoaineet (katso edellinen juttu).
3. Paistan yleensä ensin letut ja sitten vasta täytteet. Kuvassa on kanttarelleja, punasipulia ja ruohosipulia plus tonnikala, yrttejä ja raejuustoa.
Kannattaa kokeilla ja soveltaa itselle sopivaksi!