Tattarisämpylät

Vaihteluna perinteiselle sämpylälle vehnäjauhon voi korvata Strömsbergin Myllyn kotimaisella tattarilla. Lopputuloksena saa runsasproteiinisen ja ravintorikkaan leivän, joka täyttää pitkään.

ainekset:

7,5dl Strömsbergin Myllyn Pehtoorin kaurasämpyläjauhoja

2-3dl Strömsbergin Myllyn tattarijauhoja

0,5dl öljyä

50g tuorehiivaa

1rkl siirappia

2rkl suolaa

5dl vettä

  1. sekoita hiiva, siirappi ja suola kädenlämpöiseen veteen ja lisää jauhot vähitellen. Kohota puoli tuntia.
  2. muotoile sämpylät tai nostele taikina vuokaan ja kohota 10min. Lämmitä uuni 230 asteeseen ja paista sämpylöitä 12min tai vaihtoehtoisesti vuokaleipää 20-30min.

hyvinvointi ruoka-ja-juoma hyva-olo terveys