täydellinen juustolautanen hunajakekseillä

Tällä viikolla aloitan opinnot Ympäristö- ja elintarviketalouden parissa.Viikin maa- ja metsätieteellisen tiedekunnan tiloissa toimiva Helsingin Meijeriliike on mielestäni parhaita jugurttien ja juuston valmistajia eikä syyttä! Meijerillä vieraillessani sain paljon tietoa käsityönä valmistettujen tuotteiden taustoista ja päätin aloittaa yli kymmenen päivän mittaisen blogisarjan Helsingin Meijeriliikkeen sekä Strömsbergin Myllyn aineksilla! Juttusarjani ensimmäisessä osassa ovat maistuvat Myllyn marja-kauraherkku  sekä Meijerin vähintäänkin yhtä laadukkaat juustot. Kannattaa kokeilla!

Klippan -juusto syntyi Alpppila-vuorijuuston valmistuksen sivutuotteena. Tämä on valkohomejuusto, joka sopii vahvemmista juustoista pitävälle (laitoin vain puolikkaan teelusikallisen ja makua riitti!).

 

Myllyn maukkaat hunaja-banaanikeksit juustopöytään

Ainekset (10 keksiä) :

puolikas banaani

2dl Strömsbergin Myllyn Marja-kauraherkkua

2 reilua rkl hunajaa

1 1/1 rkl Strömsbergin Myllyn spelttijauhoja/vehnäjauhoja

50g margariinia (itse käytin kasvirasvaa maukkaan juuston takia, mutta voikin käy)

1tl leivinjauhetta

tilkka mantelimaitoa kostuttamaan tarpeen mukaan

Tämä juusto ei ole yhtä kermainen ja raskas kuin kaksi muuta, joten se sopii täydellisesti miedoista juustoista pitävälle. Sen resepti tulee Ranskasta (jonka varmaan huomaa kysymättäkin).

 

  1. sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä pellille n. 1/2 cm paksuiksi kekseiksi
  2. paista 175 asteessa n.15-20min kunnes keksit ovat kullanruskeita ja irtoavat leivinpaperista helposti.
  3. kokoa juustopöytä! Kokoa Meijerin maukkaimmat juustot keksien päälle ja nauti. Juustot ovat kaukana mauttomasta, joten yhdestä palasta riittää suuremmallekin seurueelle!
Hakaniemen juusto on saanut inspiraationsa keskiajalta (minusta tämä oli tosi hyvää, tosi yllättävästi ehkä vähän pähkinän makuinen) ja sitä myydään Hakaniemen kauppahallissa.

 

Helsingin Meijeriliikkeen mahtavat juustot saavat nimensä Helsingin eri kaupunginosista sekä paikoista. Ne valmistetaan Viikin kampuksen lehmien maidosta käsityönä itse alusta loppuun, ja tulen lähiviikkoina päivittämään lisää tietoa juustojen taustoista!

kuvassa vasemmalta oikealle: valkohomejuusto aka perinteisin tuote Helsingin vanhan kivikaupungin huvila-alueen mukaan. Kaivarin Luodon ruotsinkielinen versio on tästä aavistuksen täyteläisempi. Viimeisenä Punahomejuustoa ei saa mistään muualta, sillä sen resepti on Helsingin Meijeriliikkeen luoma.

 

 

 

 

hyvinvointi ruoka-ja-juoma hyva-olo terveys