täydellinen juustolautanen hunajakekseillä
Tällä viikolla aloitan opinnot Ympäristö- ja elintarviketalouden parissa.Viikin maa- ja metsätieteellisen tiedekunnan tiloissa toimiva Helsingin Meijeriliike on mielestäni parhaita jugurttien ja juuston valmistajia eikä syyttä! Meijerillä vieraillessani sain paljon tietoa käsityönä valmistettujen tuotteiden taustoista ja päätin aloittaa yli kymmenen päivän mittaisen blogisarjan Helsingin Meijeriliikkeen sekä Strömsbergin Myllyn aineksilla! Juttusarjani ensimmäisessä osassa ovat maistuvat Myllyn marja-kauraherkku sekä Meijerin vähintäänkin yhtä laadukkaat juustot. Kannattaa kokeilla!

Myllyn maukkaat hunaja-banaanikeksit juustopöytään
Ainekset (10 keksiä) :
puolikas banaani
2dl Strömsbergin Myllyn Marja-kauraherkkua
2 reilua rkl hunajaa
1 1/1 rkl Strömsbergin Myllyn spelttijauhoja/vehnäjauhoja
50g margariinia (itse käytin kasvirasvaa maukkaan juuston takia, mutta voikin käy)
1tl leivinjauhetta
tilkka mantelimaitoa kostuttamaan tarpeen mukaan

- sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä pellille n. 1/2 cm paksuiksi kekseiksi
- paista 175 asteessa n.15-20min kunnes keksit ovat kullanruskeita ja irtoavat leivinpaperista helposti.
- kokoa juustopöytä! Kokoa Meijerin maukkaimmat juustot keksien päälle ja nauti. Juustot ovat kaukana mauttomasta, joten yhdestä palasta riittää suuremmallekin seurueelle!

Helsingin Meijeriliikkeen mahtavat juustot saavat nimensä Helsingin eri kaupunginosista sekä paikoista. Ne valmistetaan Viikin kampuksen lehmien maidosta käsityönä itse alusta loppuun, ja tulen lähiviikkoina päivittämään lisää tietoa juustojen taustoista!
