Jatkokehittelyä

Muuttorupeama vei sen verran voimavaroja, että emme olleet sisustusarkkitehtiimme vähään aikaan yhteydessä. Toisaalta suunnitelmien kunnollinen sulattelu myös otti oman aikansa, mitä ei tavallisen  arjen pyörittämiseltäkään aina kovin ruhtinaallisesti ole – ei etenkään nyt, kun tavaramme ovat ainakin kolmessa eri osoitteessa ja uusi elämänmuoto vähän hakusessa.

Joskus asiakkaat vain joko unohtavat tai ”unohtavat” kertoa luopuneensa projekteistaan tai siirtyneensä muiden asiakkaiksi, ja arkkitehtimme oli jo vähän ehtinyt epäillä niin käyneen kanssamme, kun muutostoivelistamme viimein kilahtikin hänen sähköpostiinsa.

Ammattilaiset eivät onneksi märehdi pohjapiirroksia samalla hartaudella kuin me amatöörit, ja uusi ehdotus oli tuota pikaa meililaatikossa odottamassa mielipidettämme:

pohja_c2_0.jpg

 

Jotain tähän suuntaan. Minulla on perusteltu epäilys, että tätä pohjapiirrosta on näpelöinyt arkkitehdin jälkeen omin lupineen toinen asunnon osakkaista… Mutta tähän tapaan arkkitehdin ajatus kuitenkin oli kulkenut. Hänen ehdotuksessaan kylpyhuone oli vähän isompi, amme ja suihku erilliset, mutta vastaavasti makuuhuone pienempi.

Kylpyhuoneen siirtäminen huoneistossa osaan, jossa ei ennestään ole veden tippaakaan on luonnollisesti suhteellisen (tekisi mieleni sanoa ”suhteettoman”) hinnakasta hupia, mutta toisaalta olisi aika ylellistä saada makuuhuoneen viereen kunnollinen kylpyhuone. Kaiken lisäksi olen sitä koulukuntaa, jonka mielestä joko sauna tai amme on asunnossa oltava. Ja kun kerran saamme itse päättää, niin valitsemme ehdottomasti ammeen. Saunan neliöt ovat melko vähällä käytöllä, ja jotenkin sauna tuntuisi istuvan vähän heikosti miljööseen. Kylpylätunnelma taas solahtaisi tähän tilaan kuin kumiankka tassuammeeseen. Herra Toinen Osakas on poistanut ammeen vierestä erillisen suihkun, mikä kelpaa minullekin hyvin. Jäähän asuntoon kuitenkin vielä toinen suihku vapaaksi, jos joku tahtoo hauduttaa itseään kylvyssä pitkän kaavan mukaan.

Tämän piirustuksen voimin edetään seuraavaan vaiheeseen, eli kustannuksiin ja tarkempiin suunnitelmiin. Pelkäänpä, että sinne päästyä saattaa tulla tarvetta voimahalille…

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *