Helteisen päivän pelastus: Raparperisorbetti (ilman turhia jätskikoneita)

Ruokajuttuja taas pukkaa! Tänään päädyin siivouspäivän lomassa taikomaan pakastimeen raparperisorbettia ja tämä kirpeän makea jäähdyttäjä sai loistavat suosionosoitukset meillä vierailevalta pikkusiskolta sekä tuolta miehenturjakkeelta. Resepti on todella simppeli ja aineksia löytyy varmasti jokaisen kotoa. Raparperit voi korvata myös muilla marjoilla/hedelmillä, itse ajattelin huomenna kokeilla mustikoilla.

 

Raparperisorbetti (2-3 hengelle)

1 ½ dl sokeria

2 dl vettä

n. 1 l raparperia/mustikoita/mansikoita…

 

Kiehaua vesi ja anna sokerin liueta sekaan. Laita tiskialtaaseen kylmää vettä, johon laita kattilan jäähtymään. Soseuta raparperit blenderissä tai sauvasekoittimella ja laita pakastuksen kestävään kannelliseen kippoon. Sekoita joukkoon sokerivesi ja laita pakastimeen. Seos saa olla pakastimessa n. 6 tuntia, käy kuitenkin sekoittelemassa sitä lusikalla parin tunnin välein.

 

DSCN2506.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma