Hirvvee!

Tänään lähden käymään pikkusiskollani, joka oli onnekseni tuonut kotoa hirvenlihaa, minullekin ! Huomenna sitten syödään herkkupaistia, jos osaan tehdä sen oikein 😀 Paistiohjetta (miks minä miellän paistin aina semmoiseksi karjalanpaistityypiseksi, mut sitten kun etsit paistiohjetta niin löytyy vain ohjeet kuinka paistat ison lihapallon uunissa ? ) etsiessäni löysin ehkä maailman hauskimman ohjeen ikinä. Salkkareitten Lasse on mn lemppareita ja tässä ohje Lassen soppaan !

 

 

Lähde miesporukalla metsälle muutamaksi päiväksi. Kannattaa ostaa emännälle kukkia tai suklaata ennen reissua. Nauttikaa metsän rauhasta. Kaada hirvi ja jaa saalis äijien kesken. Palaa kotiin, pussaa vaimoa ja laita hirvi pakasteeseen kahden kilon paloissa. Säästä luut ja keitä niistä lihaliemi sopivan hetken tullen.

Kun himo hirveen yllättää, on jo liian myöhäistä. Ennakoi siis mielitekosi ja ota paisti sulamaan jääkaappiin paria päivää aikaisemmin, kun aiot köntin valmistaa. Kun kimpale on täysin sulanut, ota se huoneen lämpöön kahdeksi tunniksi. Nyt voit tarkistaa alan lehdestä metsästyskamppeitten uusimmat tuulet.

Kahden tunnin päästä laita uuni lämpenemään 170-200 asteeseen. Ruskista liha valurautapadassa , jotta lihasyyt sulkeutuvat. Hiero miehekkäällä otteella suolaa ja pippuria ruskistettuun lihaan ja laita se takaisin pataan. Pilko pataan kaninruokaa; porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, sipulia ja valkosipulia sekä lisää riistamausteita. Kaada päälle myös keittämääsi lihalientä padan puoleen väliin asti. Tökkää paistin paksuimpaan kohtaan paistimittari ja laita pata uuniin. Pidä silmällä lihaliemen pintaa ja lisää lientä, jos nesteen pinta padassa laskee alle puolenvälin.

Keitä perunoita. Tarkista myös, että puolukkasosetta löytyy jääkaapista. Jos punainen kulta on päässyt loppumaan, käy lainaamassa naapureilta. Älä kuitenkaan kerro, mitä olet tekemässä, mikäli et halua ylimääräistä ruokaseuraa.

Ota paisti pois uunista, kun mittari näyttää 77 astetta. Kääräise liha folioon ja anna vetäytyä muutama minuutti. Valmista kastike sillä aikaa, kun liha vetäytyy. Siivilöi padasta lihaliemi ja suurusta se kermalla ja jauhoilla tai maissisuurusteella.

Tarjoa kultakimpale perunoiden, juuresten, kastikkeen ja puolukkasoseen kanssa. Avot.

koti ruoka-ja-juoma