Maailman parhain makaronilaatikko

Näin joulun jälkeen on mukava syödä jotain helppoa ja kotoisaa, joten mikä ruoka tähän paremmin sopisi kuin makaronilaatikko (joojoo tiiän se on LIHAmakaronilaatikko oikeasti) ! Ruoka on helppo ja reseptikin uppoaa päähän helposti, joten sitä ei tarvitse joka kerta kaivaa netin tai kirjan syövereistä. Halutessaan ohjetta voi muuttaa lisäämällä esim. koskenlaskijaa tai tomaattia, laittaa päälle juustoa, tai oikeastaan ihan mitä vaan keksii. Meillä syödään yleensä tätä perusversiota, koska noh, se vaan on parasta.

 Marin mainio makaronilaatikko (neljälle henkilölle tai kahdelle suursyömärille)

400 g makaronia

400 g jauhelihaa (tai nakkeja tai rypsiporsasta tai soijaa)

 

Munamaito

5 dl maitoa

3 kananmunaa

mausteita ( suolaa, pippuria, chiliä, paprikamaustetta jne)

 

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Paista jauhelihat ja keitä makaronit.

2. Tee munamaito. Riko kananmunat vispilällä, lisää maito sekä mausteet.

3. Sekoita makaronit ja jauheliha uunin kestävässä kulhossa ja lisää munamaito. Munamaito saa olla makaroni-jauhelihaseoksen pintaan asti. Jos seos ei riitä, lisää maitoa.

img_0161.jpg

4. Laita seos uuniin ja anna olla 30 – 45 minuuttia. Ota pois uunista ja nauti.

img_0164.jpg

img_0165.jpg

 

Samalla voi kuunnella tätä kappaletta:

Roope feat MikeOne – Take Some

 

 

koti ruoka-ja-juoma