Rahkamustikkapiirakka
Pohja:
2 kananmunaa
½ sokeria
1 dl maitoa
1 rkl öljyä
2 dl jauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1 ½ tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl (300 g) mustikoita
——————————————————————-
1 prk vaniljarahkaa
½ kermaviiliä
½ rkl vaniljasokeria
1 kanamuna
sokeria oman maun mukaan
1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokeri ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi.
2. Lisää öljy ja maito sekä jauho-leivinjauhoseos sekä kaurahiutaleet. Sekoita hyvin.
3. Kaada taikina piirakkavuokaan. (voitele vuoka tai laita alle leivinpaperi)
4. Ripottele pinnalle suurin osa mustikoista. Sekoita rahkaseos (muna,rahka, kermaviili,sokeri) ja kaada marjoje päälle. Ripottele päällimmäiseksi loput mustikat.
5. Paista 200 asteessa 35 minuuttia.
Tänään sitten keitellään mustikkahilloa ja syödään lettuja. Alkuviikosta olisi tarkoitus lähteä poimimaan punaherukkaa, joten heitelkäähän reseptejä mihin niitä voisi käyttää!