Uusien reseptien viikko: Höyrytetyt lohi-kasvisnyytit
Uusien reseptien viikko startatkoon! Ensimmäisenä vuorossa jo viikonloppuna kuolaamani lohi-kasvisnyytit, höyrytettynä. Tästä reseptistä tekee spesiaalimman vielä se, että kesäkurpitsa ruoka-aineena on mulle aika vieras. Mutta reseptiä kehiin!
Höyrytetyt lohi-kasvisnyytit (kahdelle herkkusuulle tai kolmelle pienemmälle)
n. 400 g lohta
1 kesäkurpitsa
2 pientä suippopaprikaa
1 rasia mustapippuri-tilli -tuorejuustoa
basilikaa hienonnettuna
suolaa
Lisäksi:
1 leivinpaperiarkki/annos
puuvillanarua
Hienonna basilika, pilko kesäkurpitsa ja porkkana. Irrota lohesta nahka ja pilko haluamasi muotoisiksi paloiksi. Latjaa leivinpaperiarkille ensin vihannekset, suolaa, basilika, lohi, suolaa ja tuorejuusto. Kietaise nätiksi paketiksi ja solmi narulla. Laita kasarin pohjalle n.3 cm vettä ja kiehauta se. Laita lohinyytit veteen (katso ettei mikään sauma vuoda!) ja kansi päälle. Anna hautua n. 15 minuuttia.
Lisänä voi tarjoilla esimerkiksi Lidlin oikein maukasta ciabattaa. Muutenkin kannatan Lidlin vihannesvalikoiman käyttöä. Säästin yli viisi euroa kun ostin viikon ruokaostoksiin kuuluvat vihannekset sieltä, enkä Prismasta.