Pariisin kevät – laatukahvia, Laura Palmer -cocktaileja ja filmitähtibongaus

kbc1.JPG

KB Cafeshop

Pariisin kevät tuntui pääsiäisenä olevan yhtä epävakaa kuin Suomenkin. Kulttuuri- ja ruokakulttuurikaupungissa ei ilmalla silti ole pahemmin väliä, koska kiinnostavaa tekemistä riittää aina, ja lomalla voi käyttää vaikka kokonaisen iltapäivän myöhäiseen aamiaiseen ja kirjan lukuun.

Kokosin alle viimeisimmän reissun parhaat ruoka- ja juomapaikat. (Kaikki tähänastiset Pariisi-vinkit löytyvät täältä.) Portlandissa ja Seattlessa viime kesänä silmiin osunut muodikas puurakentaminen ja -kalustaminen näkyy selvästi myös Pariisin trendimestoissa. Cocktail-skenessä tequila- ja rommidrinkit tuntuivat nyt olevan erityisen suosittuja.

KAHVIA JA AAMiaista:

kbc2.JPG

KB Cafeshop

KB Cafeshop, 53 Avenue Trudaine. Osoitteesta huolimatta käytännössä Rye des Martyrs -kadun äärellä sijaitseva pieni kahvila tarjoaa mm. berliiniläisen The Barn -paahtimon kahvia, hyviä leipiä sekä laajempia aamiaiskokonaisuuksia. Kahvia saa myös kauramaidolla. Iltapäivän  tai myönnetään, koko päivän – kohokohta oli, kun bongasin vastapäätä istumasta Amélie-elokuvan näyttelijän Dominique Pinon’n.

PELKKÄÄ KAHVIA:kahvia.jpg

Ylempänä C.R.E.A.M, alempana Fragments

C.R.E.A.M, 50 rue de Belleville. Pikkuinen kahvila Bellevillessä myy hyvää kahvia ja pientä syötävää. Paikan pitäjät eivät suotta kilpaile muiden laatukahviloiden kanssa ja kahvinsa voikin saada tarjoiltuna Creamin kaverikahviloiden Holybellyn tai 10 Bellesin mukista.

Fragments, 76 rue des Tournelles. Rouhean tyylikäs kahvihifistelypaikka Maraisissa. Seinällä komeilee hieno Bruce Lee -taulu.

Ruokaa ja cocktaileja:

lockwood.jpg

Lockwood

artistes-maisonmere.jpg

Ylempänä L’Entree des Artistes Pigalle, alempana La Maison Mère

bespoke-depanneur.jpg

Ylempänä Bespoke, alempana Le Depanneur

Lockwood, 73 rue d’Aboukir. Reissun paras aamiainen/lounas (mikä ateria se on, jota syödään viikonloppuina ja lomilla klo 14?) löytyi täältä, kun tilasin ihanan ja valtavan uppomuna-kylmäsavulohi-rucola-paprikasose-hässäkkäleivän. Listalta löytyi myös mm. pannukakkuja ja itämaishenkisiä salaatteja. Ruoka syödään puisten baaripöytien äärellä, lautakatossa on kaunis kalanruotokuvio. Illalla paikka muuttuu baariksi. 

L’Entree des Artistes Pigalle30-32 rue Victor Massé. Yökerhomainen baari, jossa voi myöhäänkin illalla tilata maistuvaa ranskalaista ruokaa tapashengessä. Paikka ei näy kadulle vaan oikean katuosoitteen kohdalla on vain isot tummat ovet, joista pitää ymmärtää astua sisään.

La Maison Mère4 rue de Navarin. Päädyimme vikana päivänä tähän industrial-henkiseen, kaakeliseinäiseen ravintolaan lounaalle tavallista aikaisemmin (jo klo 12, huh), jolloin tilatessa oli vielä aivan tyhjää, mutta tuntia myöhemmin paikalliset olivat jo kansoittaneet koko ravintolan. Toimii varmaan hyvin myös illanviettopaikkana. 

Bespoke Cocktail Bar & Restaurant, 3 rue Oberkampf. Puukalusteisessa ravintolassa tarjoillaan kekseliäitä cocktaileja ja pikkuannoksia. Passion-Aperol-rommicocktailini tarjoiltiin liekeissä – jotka luonnollisesti levisivät hetkeksi myös ruokalistaan ja pöydän pinnalle, kun käänsin palavaa passionhedelmän puolikasta toisinpäin sammuttaakseni sen. Minikokoinen nyhtöpossuburgeri suorastaan suli suussa, ja kaikki muukin oli hyvää. Paikka täyttyi hetkessä, kun illallisaika alkoi ja lopulta puolet väestä seisoi juomat käsissä tungoksessa jo ennen kuin kello oli edes puolta ysiä illalla.

Le Depanneur, 27 rue Pierre Fontaine. Lattiasta kattoon puusta rakennettu rento burgeripaikka. Cocktailit ovat isoja ja mietoja, eli kannattaa tilata listan ulkopuolelta, jos kaipaa jotain hienostuneempaa/tiukempaa (eikö se olekin sama asia?). Myös puinen terassi erottuu perinteisistä ranskalaisista terasseista. Paikan perusburgeri avokadolla ja karamellisoiduilla sipuleilla oli unohtumaton ja kaikeksi onneksi ranskalaiset burgerit ovat sen verran järkevän kokoisia, ettei niistä yleensä jää liian raskas tai tunkkainen olo.

Pelkkiä cocktaileja:

particulier.JPG

Trés Particulier

littlereddoor.JPG

Little Red Door

Très Particulier, 23 avenue Junot. Montmartren rinteellä sijaitsevaa paikkaa ei ihan sattumalta löydä, sillä ensin on soitettava rautaportin summeria ja kuljettava mukulakiviä toiselle portille, jonka jälkeen vasta eteen avautuu suloinen pieni pihapuutarha ja hotellina toimiva vanha kaunis kivitalo. Rakennuksen katutasossa toimii juhlava ravintola ja kellarikerroksessa erikoinen luksusbaari. Paikan sisustukseen kuuluu täytettyjä eläimiä, pöllöä esittävä lampunjalka, palmuja, kukallista kokolattiamattoa, mustavalkoisia kaakeleita, peilejä, punaisia samettinojatuoleja sekä (ilmeisesti henkilökunnan omistama) edestakaisin juokseva ja asiakkaita pureva hullu mäyräkoira. Lynchmaisen kokonaisuuden kruunaa teekupista tarjoiltava raikkaan viettelevä Laura Palmer -cocktail (sisältää Cocchi Americanoa, absinttia, limen mehua, sokeria ja tuoretta salviaa).

Little Red Door, 60 rue Charlot. Arvokkaan viihtyisä cocktailbaari, jossa on nojatuoleja, sohvia sekä parvi, josta voi katsella alas ihmisiä.

Perinteistä ranskalaista keittiötä:

bon-georges.jpg

Le Bon Georges

Le Bon Georges, 45 rue Saint-Georges. Viime vuonna avatusta bistrosta saa klassista ranskalaista ruokaa klassisen näköisessä ympäristössä. Täällä söin jälkkäriksi EHKÄ tähän asti parhaan tarte tatinin: arvostin sitä, että siirappinen maku erottui leivonnaisessa kunnolla.

 

muoti trendit mieli matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.