Filosofista viihdettä Krunikassa – Perplex teatteri Viiruksessa

perplex1.jpg

Enpä ollut tajunnut, että teatteri Viirus on sijainnut viimeiset neljä vuotta Kruununhaassa, Meritullinkadun pohjoispäässä, vanhan tunnelmallisen talon neljännessä kerroksessa. Tämä selvisi, kun kävin torstaina Janne Pellisen ohjaaman Perplexin ensi-illassa. 

Ruotsinkielisen teatterin uusin tuotanto yhtä aikaa viihdyttää ja haastaa filosofisesti. Virus itse luonnehtii Perplexiä ”absurdiksi komediaksi länsimaisen ihmisen moraalisesta hämmennyksestä”. Päältä päin arkisen näköisistä tilanteista hypätään nopeasti metatasoille ja niiden tuolle puolen. Sillä lailla suomenruotsalaisen keveästi ja iloisesti. 

Pariskunta palaa lomalta kauniiseen kotiinsa, mutta koti ei olekaan enää heidän. Tästä ajaudutaan naamiaisiin, hiihtämisestä haaveiluun, cocktailien sekoittamiseen ja yllättäviin tunnustuksiin. Soppaan tuovat makua muun muassa Darwinin luonnonvalinta, Platonin sitaatit ja Charlie Chaplinin diktaattorihahmon imitointi ilmapallolla.

Näytelmän suomenkielistä tekstitystä voi seurata omalta älypuhelimelta tai lainalaitteelta. Tekstitetyt näytökset on merkitty esityskalenteriin.

Perplex, teatteri Viirus, Meritullinkatu 33, käynti sisäpihalta. Kesto n. 1h 45min, ei väliaikaa.

perplex2.jpg

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *