Hampurilaisateria ei välttämättä maistu KOM-teatterin Aterian jälkeen

kom-teatteri-ateria.jpg

Eat shit and die.” KOM-teatterin Ateria-näytelmä ja sen slogan tiivistävät elämänmenon sekä yksilö- että yhteiskunnallisella tasolla. Ihmiskunnan degeneroituminen on sijoitettu kätevästi yhteen hampurilaisravintolaan, jossa kaksi jätkää latoo täytteitä pullahöttösämpylöiden väliin pikaruokaketjun konseptin määräämällä tahdilla. Silti ateriaan kuuluvan limsan jäät sulavat yhtä nopeasti kuin napajäätiköt.

Mika Leskisen ohjaama ja Okko Leon käsikirjoittama satiiri käsittelee eriarvoisuutta höystettynä muilla yleismaailmallisilla ongelmilla kuten rakkaudenpuutteella, ilmastonmuutoksella ja häiriintyneellä suolen toiminnalla. Esityksen ainoista kahdesta roolista vastaavat loistavat Juho Milonoff ja Niko Saarela. Konkarit luovat lavalle oman työelämänsä kapinalliset, toivosta luopuneet miehet, jotka pistävät huomaamattomia keppejä systeemin rattaisiin huvin vuoksi, kun parempaa ei ole luvassa.

Näytelmän parasta antia ovat liioittelevat musiikkikohtaukset, hauskat näpäytykset dialogissa ja oma suosikkini – äärimmäisen yksinkertainen mutta tehokkaan vaikuttava loppukohtaus, jossa näyttelijät ovat jo poistuneet lavalta. Näin Aterian keskellä viikkoa, suoraan työstä tulleena. Ihmiseritteisiin liittyvät huumorikohtaukset tuntuivat ainakin silloin aivan liiallisilta. Parhaiten näytelmä toimii epäilemättä viikonloppuna, parin rentouttavan juoman jälkeen, aivot jo narikkaan siirtyneinä. Varaudu myös, ettei esityksen jälkeen tee ihan heti mieli burgeria.

Ateria KOM-teatterissa, katso näytösajat. Kutsu ensi-iltaan saatu teatterilta. Kuva: Patrik Pesonius / KOM-teatteri

Kommentit (3)
  1. Extremely pleasant article, I delighted in perusing your post, exceptionally decent share.

  2. Kiinnostavaa! Olin itse joskus Hesburgerilla töissä, ja jälkeenpäin vasta oon tajunnu, miten se duuni sai mut vihaamaan elämää ja ihmisiä ja ihan kaikkea. Oli aika hirveä työpaikka. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *